Slovenački košarkaš Goran Dragić rekao je danas da se njegova odluka, da ne igra za reprezentaciju, neće promeniti ni zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020.


"Kada sam bio mlađi pokazao sam svojoj naciji da ću uvek biti tu za reprezentaciju, bez obzira na to ko je u njoj. I kada smo imali dobar i kada smo imali loš tim, bio sam tamo. Osećam kao da sam dao sve što imam. U ovom trenutku karijere moje telo nije isto i moram da budem pametan prema njemu", rekao je Dragić, prenosi AP.


IgračMajamija ocenio je da fizički nije spreman za još jedno leto u reprezentaciji i da veruje da će njegov tim, i bez njega, ostvariti sjajan rezultat.


"Leto je za decu i uvek moram da ih stavimna prvo mesto. Igrao sam 12, 13 godina non-stop i to uzima danak. Imamo mladu reprezentaciju i oni moraju da rastu kao grupa, a Luka je vodeći čovek tog tima. Treba da bude vođa, da ekipa raste i mislim da će svi zajedno obaviti neverovatan posao", kazao je Dragić.


Goran je sa selekcijom svoje zemlje osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, kada su u finalu pobedili reprezentaciju Srbije. Dragić je u finalnoj utakmici dao35 poena i tako znatno doprineo osvajanju zlatne medalje.


"Završeno je sve na bajkovit način. Pomirio sam se s tim, dao sam sve i sada je vreme da se posvetim porodici, kao muž i otac", završio je Dragić.