Dragić nema dilemu: Dao sam timu sve što imam i sada je vreme za porodicu

Beta

23. 01. 2020. u 10:23

Драгић нема дилему: Дао сам тиму све што имам и сада је време за породицу

Goran Dragić foto: EPA

Leto je za decu i uvek moram da ih stavim na prvo mesto, rekao je košarkaš Majamija bez šanse da se predomisli za aktivnosti tokom leta

Slovenački košarkaš Goran Dragić rekao je danas da se njegova odluka, da ne igra za reprezentaciju, neće promeniti ni zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020.


"Kada sam bio mlađi pokazao sam svojoj naciji da ću uvek biti tu za reprezentaciju, bez obzira na to ko je u njoj. I kada smo imali dobar i kada smo imali loš tim, bio sam tamo. Osećam kao da sam dao sve što imam. U ovom trenutku karijere moje telo nije isto i moram da budem pametan prema njemu", rekao je Dragić, prenosi AP.


IgračMajamija ocenio je da fizički nije spreman za još jedno leto u reprezentaciji i da veruje da će njegov tim, i bez njega, ostvariti sjajan rezultat.


"Leto je za decu i uvek moram da ih stavimna prvo mesto. Igrao sam 12, 13 godina non-stop i to uzima danak. Imamo mladu reprezentaciju i oni moraju da rastu kao grupa, a Luka je vodeći čovek tog tima. Treba da bude vođa, da ekipa raste i mislim da će svi zajedno obaviti neverovatan posao", kazao je Dragić.


Goran je sa selekcijom svoje zemlje osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, kada su u finalu pobedili reprezentaciju Srbije. Dragić je u finalnoj utakmici dao35 poena i tako znatno doprineo osvajanju zlatne medalje.


"Završeno je sve na bajkovit način. Pomirio sam se s tim, dao sam sve i sada je vreme da se posvetim porodici, kao muž i otac", završio je Dragić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije