KK Crvena zvezda zadovoljna odlukom Žalbenog veća, ali to nije dovoljno: Pokrenuće krivični postupak protiv ABA lige

Beta

utorak, 14. 01. 2020. u 12:59

КК Црвена звезда задовољна одлуком Жалбеног већа, али то није довољно: Покренуће кривични поступак против АБА лиге

Košarkaši Crvene zvezde foto: N. P.

Punim kapacitetom nastavlja borbu za regularnost lige

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je "ostvario veliku pobedu", nakon nove odluke ABA lige da mu se vrati bod i umanji novčana kazna posle nedolaska na utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici.


Žalbeno veće ABA lige preinačilo je danas kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića izrečenu povodom nedolaska crveno-belih na utakmicu 13. kola ABA lige protiv Budućnosti tako što je Zvezdi vraćen bod, umanjena novčana kazna sa 20.000 evra na 15.001 evro i ukinuta odluka o plaćanju troškova organizacije neodigrane utakmice.


"Ova odluka Žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.


Zvezda je navela da "punim kapacitetom nastavlja borbu za regularnost i legitimitet lige".


"Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27. decembra prošle godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige", piše u saopštenju.


Žalbeno veće potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige.


"Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda za šta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust", navedeno je.


"KK Crvena zvezda nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi Predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige", piše u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Небојша па ти си Геније

14.01.2020. 14:02

Још се није родио тај који ће да те зезне.

Boban

14.01.2020. 15:48

@Небојша па ти си Геније - Delimično pravedna odluka, još da se odigra utakmica i da se sve reši sportski a ne za zelenim stolom kako bi neki voleli. Fer plej na prvom mestu ako te pobefi bolji, pruži ruku i idemo dalje

leon

14.01.2020. 17:03

@Небојша па ти си Геније - Čovek je institucija , i Grobari bi ga dizali u nebo samo da je kojim slučajem na njihovoj strani...