Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izjavio je da je ove godine ponosan što je ženska reprezentacija osvojila evropsku bronzu, a basketaši ponovo titulu kontinentalnog prvaka.


Danilović je, sumirajuići godinu na dodeli nagrada KSS, poručio da očekuje da muška i ženska selekcija na svom terenu izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju.


- Ponosan sam na to što su devojke osvojile bronzu na EP, momci u basketu 3x3 osvojili EP i plasirali se na OI. Nadam se i da ćemo sa ove dve reprezentacije biti na OI - rekao je Danilović u hotelu Kraun plaza.


PROČITAJTE JOŠ: Sonja i Bogdan ubedljivo najbolji u 2019. godini


Danilović je apostrofirao to što je Srbija bila dobar organizator EP za žene.


- Sledeće godine nas očekuju dva bitna turnira. Ove godine smo bili domaćini EP za žene u tri grada, što je posle EP za muškarce 2005. bio najsloženiji posao.


On se zahvalio državi bez čije pomoći, kako je naglasio, KS S ne bi bio u stanju da se kandiduje za predolimpijski turnir.


Generalni sekretar Zlatko Bolić pozvao je javnost da pruži podršku na putu ka Tokiju.


- Sledeće godine imamo dosta aktivnosti, krećemo već od ženskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske od 6. do 9. februara u Beogardu. Molimo bih vas da nam pomognete, da se svi potrudimo da muška i ženska selekcija odu na OI u Tokiju. Mislim da bi to bilo jako lepo da Srbija u košarci ima tri predstavnika u košarci- rekao je Bolić i zahvalio se KSS-u na poverenju da dobije funkciju.