Sa samo 20 godina Luka Dončić je već u NBA ligi pokazao da će napraviti ozbiljnu karijeru. Na njegovim krilima Dalas beleži odlične rezultate i trenutno su na trećem mestu Zapada sa skorom 17-7.


A, sada su stigle i nove, veoma zanimljive informacije o slovenačkom reprezentativcu. Naime, Luka korene vuče iz sela Biča koje se nalazi na kosovu. Potvrdio je to za portal “Kosovo onlajn” rođeni brat Lukinog dede Srbobrana - Stojan Dončić, koji sa suprugom živi u ovom selu.


PROČITAJTE JOŠ: Da li će Dalas brzo zaboraviti Novickog? Neću još da krunišem Dončića, dug je put do Dirka (VIDEO)


Stojan je novinare spomenutog portala dočekao ispred kuće i prvo im je pokazao košarkašku tablu i obruč u dvorištu koji tu stoje odavno, mesto gde je sve počelo.


- Ovde smo brat i ja odrasli. Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života još pre četrdeset godina napustio Biču i otišli su u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu, koji je isto bio košarkaš. Ali njegov Luka nas je sve toliko obradovao uspehom da ja sad stalno pratim američku ligu - priča Stojan.


Lukin deda-stric je ponosan na njega.


- Meni i svima nama rođacima je srce puno što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. A Luka je već obišao svet i postao jako poznat. Verujte mi svi me pitaju šta mi je Luka. Ja sam sada zbog njega postao važan.
Priznaje Stojan da mu je najteže kada je Luka sa Slovenijom igra protiv reprezentacije Srbije kao što je bio slučaj u finalu Evropskog prvenstva 2017. godine.


- To je kao kada bi nekog pitali koju ruku da mu otkinete, levu ili desnu. Ne bih voleo nijednu. To je neobjašnjivo, ali dete je sportista, plaćen i radi za novac.


PROČITAJTE JOŠ: Novi tripl-dabl Slovenca, buđnjenje Srbina: Dončić igra najbolju košarku u NBA ligi, Jokić opet onaj stari


Podsetio je da srpski klubovi i stručnjaci nisu na vreme prepoznali Lukin talenat.


- Naši treneri nisu primetili da je on posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresovani. Slovenci su to brzo videli. Hoću da kažem da Luka nije prvi slučaj. Mi imamo puno sportista koje niko nije prepoznao. Sebe su našli u belom svetu. Takav je slučaj i sa Lukom. Menadžer i Lukin otac Saša, preporučili su ga Real Madridu. Kada su oni videli njegov talenat, automatski su ugovor potpisali.
Na kraju su ga pitali da li očekuje da Luka poseti Biču i Kosovo.


- Sa Lukinim ocem se čujem telefonom. Ali nije pogodan trenutak za Lukin dolazak, a i vreme je učinilo svoje. Udaljilo ga je od porodičnog korena- zaključio je Stojan Dončić.