Maljković nezadovoljan namerama Bertomeua: Kome je dobro da Evroliga nema učesnika od Milana do Atine?

Novosti online

03. 12. 2019. u 13:20

Маљковић незадовољан намерама Бертомеуа: Коме је добро да Евролига нема учесника од Милана до Атине?

Božidar Maljković foto: EPA

Đordi Bertomeu u Evroligi sutra želi London, prekosutra Pariz, kaže prvi čovek OKS i košarkaški stručnjak

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i košarkaški trener Božidar Maljković ljut je, pomalo razočaran, na najave prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua kojima najavljuje da u elitnom takmičenju neće biti više prostora za klubove sa Balkana.


- Ozbiljni ljudi me uveravaju da smo pod znakom pitanja i ova godina, jer Đordi Bertomeu u Evroligi sutra želi London, prekosutra Pariz. Voleo bih da nisu u pravu. Bio sam domaćin Bertomeu, koga inače dugo poznajem, tokom njegovog boravka u Beogradu. Pozvao sam tada i Aleksandra Đorđevića da dođe, kako bih imao svedoka. Rekli smo mu da nije moguće da Evroliga nema učesnika na prostoru od Milana do Atine. Za koga je to dobro? Mi imamo tradiciju, a ko ne poštuje tradiciju loše završi život – rekao je Božidar Maljković za “Sportski žurnal”.


Na pitanje kako je na sve to reagovao Bertomeu, Maljković je rekao:


- Ćutao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Voland

03.12.2019. 18:52

Kamo sreće da je košarkaška Evropa jedinstvena, pa da odjavi ovog španskog privatnika.

Goran Kapor

04.12.2019. 10:19

Sve je tu jasno....jeste i novac od sponzora, reklama, tv prava ali nije od ulaznica, u Londonu nece nikada biti vise od 2000 gledalaca, Parizu 4.5 ooo,a u Beogradu bude 15 000 ljudi.U cemu je kvaka?Kao Talijan ima kompleks od reprezentacija sa Balkana- pometu Italiju svugdje sa 15, 20 RAZLIKE, prvak Evrope Slovenija, viceprvak Srbija,...a Italija ulaze toliki novac u kosarku....i kada ti uniste domacu ligu na ovakav indirektan nacin, nema ni stasanja igraca za reprezentaciju.Poz iz Sarajeva