Italija stiže u Beograd: Košarkaši i košarkašice dobili rivale u borbi za OI

Agencije

27. 11. 2019. u 14:23

Италија стиже у Београд: Кошаркаши и кошаркашице добили ривале у борби за ОИ

foto: printskrin

Izabranice Marine Maljković će se na kvalifikacionom turniru sastati sa Nigerijom, SAD i Mozambikom. U Beograd, na muški turnir, stižu i Italijani, Portorikanci, Novozelanđani...

Košarkaška reprezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre Tokiju 2020. godine za rivale će imati selekcije Dominikanske Republike i Novog Zelanda u grupi A turnira u Beogradu, dok su u grupi B Italija, Portoriko i Senegal, odlučeno je žrebom u Ženevi.

U Kaunasu, u grupi A igraće Litvanija, Koreja i Venecuela, dok će u grupi B biti Poljska, Slovenija i Angola.

Voljom žreba u Splitu će u grupi B pored domaće selekcije Hrvatske plasman za OI tražiti Brazil i Tunis, dok su u grupi A Nemačka, Rusija i Meksiko.

U grupi u kojoj će Kanada biti domaćin u Viktoriji, šansu za olimpijski turnir tražiće domaćin, Grčka i Kina, kao i Česka Turska i Urugvaj.

Kvalifikacioni turniri igraće se od 23. do 28. juna naredne godine, a vizu za Tokio izboriće samo pobednici četiri grupe.

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju već su obezbedili Japan, Nigerija, Argentina, SAD, Iran, Francuska, Španija i Australija.

Ženska košarkaška reprezenatcija Srbije na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre 2020. godine igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, Nigerije i Mozambika u grupi Beogradu, odlučeno je danas žrebom u Ženevi.

U grupi u Buržu su Francuska, Brazil, Australija i Portoriko, u Fošanu su Kina, Velika Britanija, Španija i Koreja, a u Ostendeu Belgija, Kanada, Japan i Švedska.

Kvalifikacioni turniri održaće se od 6. do 9. februara 2020. godine.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije