Bogdanović otkrio šta je potrebno da se zaustavi Jokić i dao svoj sud o izboru novog selektora

Novosti online

26. 11. 2019. u 10:21

Богдановић открио шта је потребно да се заустави Јокић и дао свој суд о избору новог селектора

Bogdan Bogdanović foto: AP

Uvek je lepo sresti ortaka, ali ovde se sve tako brzo odvija, rekao je bek Sakramenta i nacionalnog tima Srbije

Reprezentativci Srbije Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica zadovoljni su izborom naslednika Aleksandra Đorđevića na klupi nacionalnog tima. A kako i ne bi bili kada sa već drugu sezonu u Sakramento kingsu sa novim selektorom dele i dobro i loše – Igor Kokoškov na mestu selektora je baš po njihovoj meri.


- Bjelica i ja smo baš zadovoljništo je savez izabrao Igora. Pre svega, dobar je čovek, posvećen, voli košarkui svoj posao. Milion puta je dokazao kakav je trener i suvišnoje pričati o tome. Ume da izvuče maksmimu iz svega. Jednostavno zna – rekao je Bogdan u konferens kolu sa medijima iz našeg regiona i Amerike.


Bek Sakramento kingsa ne razmišlja još o reprezentativnom letu i kvalfikacijama za Olimpijske igre. I misli da nikome, od njegovih saigrača u reprezentaciji, to nije na pameti:


- Trenutno smo u sezoni.Fokusirani na ono što radimo u klubovima tako da je prerano da pričamo o tome.


Onda su za Bogdana aktuelna pitanja o protivnicima i dešavanjima u NBA ligi. Jedno od tih bilo je: Šta je potrebno da se zaustavi Nikola Jokić?


- Pod jedan, potrebno je da ima liš dan. A pod dva ... takođe da ima loš dan.


Tokom NBA sezone igrači žive kao u mašini, raspored je do tančina precizan i gust pa slobodnog vremena ima jako malo. Bogdanović je prepričao kako izgledaju susreti sa prijateljima koji igraju za protivničke timove.


- Uvek je lepo sresti ortaka, ali ovde se sve tako brzo odvija jer su stvari automatizovane. Toliko ima utkamica da jednostavno ne postoji ni nešto, što je u Evropi obavezno, poput posebnih priprema za meč – rekao je Bogdan Bogdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije