Zvezda čuva uspomenu na Jagodu: Ni danas ne znamo zašto

Novosti online

21. 11. 2019. u 14:10

Звезда чува успомену на Јагоду: Ни данас не знамо зашто

foto: N. Paraušić

KK Crvena zvezda će na svaki mogući način čuvati sećanje na Marka Ivkovića dečaka koji je voleći svoju Zvezdu, samo želeo da bude uz svoj tim – stoji u saopštenju crveno-belih
Danas se navršava pet godina od kako je u Istanbulu tragično nastradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

Podsetimo, Jagoda je izgubio život u tuči sa navijačima Galatasaraja uoči evroligaške utakmice dva tima, ispred istanbulske dvorane “Abdi Ipekči”, a tim povodom se saopštenjem, koje prenosimo u celosti, oglasio i klub sa Malog Kalemegdana.

- Dana 21.novembra 2019. godine navršava se pet godina od kako je tragično nastradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

Naš “Jagoda” je mučki ubijen u napadu na grupu navijača našeg kluba u Istanbulu u unapred pripremljenoj zasedi, uoči meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi, tog petka 21. novembra 2014. godine.

Sahranjen je tri dana kasnije na Bežanijskom groblju. Od tog ubistva prošlo je tačno pet godina, a ni danas porodica, prijatelji, KK Crvena zvezda, svi kojima je crveno-bela boja pri srcu, svi razmni, dobronamerni, ne dobijaju  odgovor  na jedino pitanje – zašto je momak kome je jedini greh bio što je beskrajno voleo svoju Crvenu zvezdu morao da izgubi svoj život?

KK Crvena zvezda će na svaki mogući način čuvati sećanje na Marka Ivkovića dečaka koji je voleći svoju Zvezdu,  samo želeo da bude uz svoj tim i bodri ga na utakmici u Istanbulu.

I ove sezone, u februaru 2020. godine naš klub organizovaće kvalifikacioni turnir Evrolige koji u znak sećanja na našeg “Jagodu” od 2016. godine nosi naziv “Marko Ivković” - stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije