Trener Efesa Ergin Ataman nije omiljena ličnost u Srbiji. Turski strateg je još iz vremena kada je vodio Galatsaraj bio u ogromnom sukobu sa navijačima Zvezde. Poznata je i čuvena konferencija u Istanbulku, kada je vređao pristalice crveno-belih, a malo pre toga uprao simpatizeri Galatasaraja su ubili Marka Ivkovića.

Imao je Ataman i vruć doček posle u Beogradu, kada je nazvao navijače Zvezde terpristima.

- Video sam užasne slike. Grupa od 300 navijača bez karata organizovala se u vojnu formaciju, a nije bilo nikakve reakcije. Gađali su bakljama i kamenjem policiju i naše navijače. To nisu navijači, već teroristi. Evroliga hitno treba da kazni ovakve navijače – rekao je tada Ataman.

Posle toga Ergin je bio i u sukobu sa Željkom Obradovićem, čak se posle nekih utakmica nisu ni pozdravila dva stručnjaka, ali sada je promenio ploču. Ataman je stao u zaštitu Obradovića o čijem se tajm-autu priča na Bosforu.

- Ne smemo da pomešamo adrenalin tokom utakmica sa onim što se dešava van terena. Ja sam od onih ljudi koji dobro znaju da Obradović ima očinski odnos prema igračima van terena- rekao je Ataman za Hurijet.

Turski stručnjak je otkrio i kako se treneri odnose prema mikrofonima tokom tajm-auta.

Mi treneri nismo baš zadovoljni jer se sve što kažemo tokom tajm-auta prenosi uživo. Nije prijatno kada kamera zumira i pokaže vašu taktiku, ono što se između trenera i igrača dešava tokom tajm-auta je nešto posebno - dodao je Ataman.