NAŠE košarkašice su ove godine osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a da bi održale kontinuitet dobrih rezultata i branile mesto na postolju na narednom kontinentalnom nadmetanju potrebno je da uspešno prebrode kvalifikacije. Prvi "prozor" su otvorile pobedom protiv Turske u Beogradu, koja važi za najtežeg protivnika u grupi E. Lakši zadatak čeka ih danas od 16.00 u Draču, na domaćem terenu selekcije Albanije, sa kojom se nikada do sada nisu sastajale.


- Očekujem da odigramo bolje nego protiv Turske, da odbrana bude na našem prepoznatljivom nivou - kaže Tina Krajišnik, košarkašica koja nije bila u sastavu na EP u našoj zemlji. - Mislim da je ovo dobra provera pred ono najbitnije što nam sledi, a to je turnir kvalifikacija za Olimpijske igre koji je na programu u februaru.


PROČITAJTE JOŠ: Maljković: Albanija sanja da ostvari veliku pobedu na domaćem terenu


Selektorka Marina Maljković će u Albaniji pružiti priliku i igračicama koje u prošlosti nisu imale glavne uloge, kao i mlađim devojkama čije vreme tek dolazi. U kakvom god sastavu Srbija bila na terenu, sigurno da je veliki favorit protiv selekcije koja je u prvom kolu doživela težak poraz od Litvanije - 108:43.


- Nije da potcenjujemo protivnika, već u svaki meč ulazimo sa maksimalno ozbiljnim pristupom. Želimo da se rastanemo sa trijumfom i nekim dobrim osećajem - istakla je Maja Škorić.