Košarkašice gostuju u Albaniji: Ne znamo šta nas tamo čeka

Mi. R.

16. 11. 2019. u 09:10

Кошаркашице гостују у Албанији: Не знамо шта нас тамо чека

Aleksandra Crvendakić protiv Turske Foto: D. Stjepanović

Njima je san da nekog pobede, verujem da bi voleli da pobede Srbiju na svom terenu. Biće teško gostovanje, to je svima jasno – kaže selektor Marina Maljković

PRVU prepreku na putu ka Evropskom prvenstvu 2021. godine, koje se održava u Francuskoj i Španiji, naše košarkašice su uspešno preskočile. Bitan trijumf protiv selekcije Turske je upisan u Beogradu - 59:56, a u nedelju je na programu meč sa Albanijom u gostima od 16.00.


- Izgubili su sa više od 60 razlike u Litvaniji. Njima je san da nekog pobede, verujem da bi voleli da pobede Srbiju na svom terenu. Ako ispravimo ono što smo grešili protiv Turske, pre svega u odbrani i trčanju iz odbrane, ne bi trebalo da bude problema - poručila je selektorka Marina Maljković. - Rekla sam i mojim igračicama, ovo je početak priprema za Tokio. Ne da mi ne razmišljamo o Evropskom prvenstvu, već je činjenica da se za kratko vreme ponovo nalazimo za nešto što je nama sledeće godine najvažnije na svetu.


Na susretu protiv Turske u sastavu je bilo deset devojaka koje su ove godine osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Najbolje partije su pružile Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić i Ana Dabović.


- Doći će do promena za koje smo znali i odranije. Nikada ne potcenjujemo nijednog protivnika, kao što nismo ni pre nekoliko godina Luksemburg. Treba da se pripremimo, biće teško gostovanje. To je svima jasno. Ne znamo šta nas tamo čeka. Imamo jedan trening gde ćemo pokušati da uklopimo mlađe u sistem. Nemamo isti tim, nedostaju Sonja Petrović i Dragana Stanković. Tina Krajišnik je nova, Miljana Bojović isto, a i mlade igračice će dobiti šansu - zaključila je Marina Maljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije