Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da je dobijanje domaćinstva i ženskog i muškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju veliki uspeh KSSi države Srbije.


"Ovo je veliki uspeh KSS i veliki uspeh države Srbije, bez čijih garancija ne bismo ni mogli da dođemo u situaciju da pobedimo u ovom izboru domaćina i ženskog i muškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. KSSzahvaljuje državi Srbiji na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Ministarstvu omladine i sporta i Vladi Srbije", rekao je Danilović, prenosi KSS.


Srbija će biti domaćin i ženskog i muškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Tako je danas odlučio Izvršni odbor FIBA u švajcarskom gradu Mijeu.


"Verujem da ćemo biti sjajni domaćini, kao i mnogo puta do sada, kao i da će se obe naše reprezentacije, ženska i muška, plasirati na Olimpijske igre u Tokiju uz veliku podršku ljubitelja košarke u Srbiji, koji će uživo moći da uživaju u vrhunskoj košarci", rekao je Danilović.


Žreb učesnika svih ženskih i muških kvalifikacionih turnira biće održan 27. novembra 2019. godine u švajcarskom Mijeu.