TEK u sedmom kolu Evrokupa, Budućnost iz Podgorice uspela je da zabeleži prvi trijumf u ovom takmičenju. Crnogorski tim je poslednji od 24 ekipe upisao prvenac i to protiv Trenta - 76:69. U ostalim utakmicama kad je u pitanju prvo veče sedme runde trijumfe su zabeležili i Darušafaka i Andora.

Od naših igrača odličnu partiju je pružio Dejan Todorović, u pobedi Andore protiv Ulma - 99:87. On je ostvario učinak od 17 poena, uz po dva skoka i asistencije. Za dva je šutirao 5-4, a za tri 4-2 za nešto više od 23 minuta provedena na terenu. Njegov klupski kolega Dejan Musli je za 12 minuta doprineo sa sedam poena (3-3 za dva) i po jednim skokom i asistencijom. Njihov tim je sada na skoru 4-3 i blizu je plasmana u top 16 fazu. Ulm je poslednji u grupi A sa učnikom od jedne pobede i šest poraza.

Isti skor ima (1-6) i Budućnost na dnu grupe D. Crnogorski tim je do prvog trijumfa protiv Trenta stigao zahvaljujući odličnom izdanju Martina Hasana - 18 poena i sedam uhvaćenih lopti za 29 minuta.

- Ponosan sam što smo napokon zabeležili trijumf, to je bitno za ovaj klub - istakao je Hasan. - Bili smo nervozni, ali trener nas je podigao u svlačionici i drugo poluvreme smo odigrali veoma dobro. Pokušaćemo da pobedimo preostale tri utakmice. Biće teško da uđemo među 16 ekipa, ali nećemo odustati. Ako budemo igrali kao u drugih 20 minuta protiv italijanske ekipe, onda imamo šansu.

Trentino je peti sa skorom 3-4, a Budućnost šesta sa 1-6.

SAMO GOSTI SLAVILI

EKIPA Darušafake je upisala pobedu protiv Nantera - 82:68 i približila se drugoj fazi. Sada u grupi C ima skor 4-3, a francuski tim je na 2-5. Turski predstavnik je zaokružio veče u kome su sve tri ekipe zabeležile trijumfe na gostujućim terenima.