Crnogorac sa španskim državljanstvom Nikola Mirotić biće tek 14. košarkaš u istoriji koji će odigrati El Klasiko za oba rivala Real Madrid i Barselonu, a peti sa prostora bivše Jugoslavije.


Pred sutrašnji duel u Madridu, u sklopu 8. kola Evrolige, Mirotić će ući u društvo Aleksandra Đorđevića, Dejana Bodiroge, Zorana Savića i sadašnjeg centra Barselone Anta Tomića.


Tomić je direktno prešao iz Reala u Barselonu, Đorđević je svojevremeno u obrnutom smeru, Bodiroga je prvo nastupao za Real, a onda Barselonu, za razliku od Savića, ali niko nije izazvao takav "bum" kao Mirotić jer je od svoje 14. do 23. godine proveo u kraljevskom klubu.


Dobre igre odvele su ga u NBA ligu, igrao je za Čikago, Nju Orleans i Milvoki, pre nego što je letos odlučio da se vrati u Španiju, ali u Barselonu.


Sada će prvi put doći u Madrid posle odluke, zanimljivo zajedno sa Tomićem nakon što su bili saigrači u Realu pre sedam godina.


Uz njih sa obe strane El Klasiko, kako prenosi “Mundo Deportivo”, osetili su Španci Hose Luis Galilea i Santi Abad, Amerikanci Derik Alston i Majkl Hokins, Poljak Maćej Lampe, Grk Janis Burusis, Argentinac Pepe Sančez, Francuz Alan Digbo i Portorikanac Hose Ortiz.