Legendarni Majkl Džordan, po mnogima najbolji košarkaš svih vremena, nikada nije krio ljubav prema drugim sportovima. Bejzbol i golf su, uz košarku, bili njegove velike strasti, a jedna anegdota sa golf terena sjajno oslikava koliko je “leteći Majkl” bio dominantan pod obručima.

Nekadašnji hokejaš Džeremi Renik, Džordanov prijatelj i takođe veliki ljubitelj golfa, jednog dana početkom devedesetih godina namučio je Majkla i pobedio ga u nekoliko partija na golf igralištu.

- Zaradio sam nekoliko hiljada dolara i Džordan se spremao za povratak kući, pošto su Bulsi to veče igrali protiv Klivlenda. Bilo je 10 ujutru i pre nego što je krenuo predložio mi je da odigramo još jednu partiju. On nije odustajao, a ja nisam prestao da pobeđujem. Uz sve to, piće je teklo kao iz česme, popili smo otprilike po 10 piva. Majkl je na kraju morao direktno sa golfa na utakmicu, a ja sam se šalio da ću sav novac, koji sam mu uzeo pobedama, staviti na trijumf Klivlenda – rekao je Renik, pre nego što je dao još jednu potvrdu Džordanove košarkaške genijalnosti.

Predložio je poslednju opkladu.

- Majkl mi je rekao: “Kladim se da ćemo pobediti 20 razlike i da ću ja ubaciti više od 40 poena.” Pristao sam iste sekunde, ko ne bi? Čovek na kraju ubaci 52 poena, a Bulsi dobiju Kavse 26 razlike ili nešto slično – ispričao je Renik.

Ipak, s obzirom da je od tada prošlo skoro 30 godina, Renik je promašio neke brojke, ali je suština ostala. Pomenuti meč odigran je u martu 1992. godine, kada je Džordan Klivlendu ubacio 44 poena, a Bulsi pobedili 126:102.