Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić, pred meč prvog kvalifikacionog prozora za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Turske, izjavila je da ekipa treba ozbiljno da shvati rivala.


- Turska nije pokazala neki kvalitet što se tiče timske igre na EP. One imaju zaista dobra imena, igračice koje igraju Evroligu, jako prvenstvo u Turskoj. Moramo ozbiljno da shvatimo utakmicu i da budemo maksimanlno koncentrisane. To ćemo i uraditi, jer smo poznati po tome da se borimo 100 odsto - rekla je Crvendakić Tanjugu.


Izabranice Marine Maljković susret protiv Turske u hali sportova "Ranko Žeravica" pred domaćom publikom odigraće posle četiri meseca i osvajanje evropske bronze u "Štark u areni".


- Ta bronza ima veliki značaj, jer je osvojena u Srbiji i pred domaćom publikom. Jedva čekam da ponovo igramo pred našim navijačima, jer nam to daje više energije i snage.


Kvalifikacioni ciklus za EP 2021. godine Srbija počinje bez povređenih Sonje Petrović i Dragane Stanković, a selektorka Maljković u ovom okupljanju pozvala je nekoliko mladih igračica, koje će u budućnosti predstavljati okosnicu reprezentacije.


Maljković je 23-godišnju košarkašicu Šoprona apostrofirala kao jednog od lidera kada dođe do smene generacije koja je ostvarila najveće uspehe u ženskoj košarci.


- Ne stvara mi pritisak, ali mi daje motiv. Iskreno, uživaću u toj ulozi. Svih ovih godina bila sam uz igračice koje su vodeće i smatram da mogu da odradimo to što treba na terenu - rekla je Crvendakić.


Posle susreta sa Turskom i Albanijom, misli košarkašica biće okrenute ka kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju u februaru, za koji je Srbija podnela kandidaturu za domaćinstvo.


- Idemo korak po korak, ali bih svakako volela da turnir bude u Srbiji. Svi mi volimo da igramo kod kuće, posebno što većina devojaka igra na strani. Zaslužujemo plasman, ali ne gledamo toliko daleko- zaključila je Crvendakić.


Srbija protiv Turskeigra u četvrtak od 17 sati, a tri dana kasnije idu na gostovanje Albaniji.