Košarkašice nemaju dilemu pred početak kvalifikacija za EP: Zaslužile smo punu dvoranu protiv Turske

Beta

subota, 09. 11. 2019. u 14:36

Кошаркашице немају дилему пред почетак квалификација за ЕП: Заслужиле смо пуну дворану против Турске

Dajana Butulija foto: N. Paraušić

Turska je veoma ozbiljna ekipa, dok nas u Albaniji čeka neugodno gostovanje. Svakako mislim da smo favoritkinje i da ne bi trebalo da imamo većih problema – kaže Dajana Butulija
Košarkašica Srbije Dajana Butulija rekla je da je njena ekipa zaslužila punu dvoranu na predstojećem meču protiv Turske, na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Iskreno, jedva čekam novo okupljanje, jer nam atmosfera u reprezentaciji nikada nije bila bolja. Zaželela sam se devojaka, kao i naših treninga. Očekuju nas prva iskušenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Obe utakmice će biti teške na svoj način - rekla je Butulija za sajt KSS.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u narednoj nedelji započinje kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje će se leta 2021. godine održati u Španiji i Francuskoj.

Srbija se nalazi u Grupi E sa Turskom, Albanijom i Litvanijom, a u ovom "novembarskom prozoru" odigraće utakmice protiv Turske, 14. novembra u Hali sportova "Ranko Žeravica", odnosno 17. novembra u Draču protiv Albanije.

Okupljanje reprezentativki zakazano je za ponedeljak.

- Turska je veoma ozbiljna ekipa, dok nas u Albaniji čeka neugodno gostovanje. Svakako mislim da smo favoritkinje i da ne bi trebalo da imamo većih problema da pređemo prve dve prepreke - rekla je Butulija.

Od utakmice za treće mesto na Evropskom prvenstvu protiv Velike Britanije u Beogradskoj areni je prošlo tek četiri meseca i taj duel, kao i čitav nastup na šampionatu u Zrenjaninu i Beogradu, još je u glavama bronzanih srpskih košarkašica.

- Kao i uvek, potrebno je da prođe vreme da bi se slegli utisci i da čovek postane svestan koliko je važan uspeh postigla naša reprezentacija. Izuzetno sam ponosna na čitav tim i na to kako smo se na čelu sa selektorkom Marinom Maljković opet vratile u sam vrh evropske košarke - rekla je Butulija.

- Upravo zbog toga mislim da smo zaslužile punu dvoranu protiv Turske. Očekujem da ljudi to prepoznaju i da ćemo imati veliku podršku. U svakom slučaju posebno se radujem što ću opet igrati u hali u kojoj sam doživela neke od najlepših emocija u karijeri i najveće klupske uspehe - zaključila je Dajana Butulija.

Utakmica protiv Turske na programu je u četvrtak, 14. novembra, od 17.00.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije