Efes je u Pireju ubedljivo savladao Olimpijakos 86:67 u 7. kolu Evrolige, a Vasilije Micić je imao sjajno veče sa učinkom od 27 poena (6/9 za dva, 5/6 za tri), dva skoka, pet asistencija, dve ukradene i tri izgubljene lopte za 35 minuta na parketu.


Srpski internacionalac je rekao da njegova igra zavisi od njega, a da pohvale i kritike trenera Ergina Atamana ne shvata previše lično. Micićeva odlična rola došla je samo nekoliko dana posle susreta sa Panatinaikosom, kada ga je Ataman javno kritikovao, rekavši da je njegova partija bila neprihvatljiva i neprofesionalna.


"U odnosu na utakmicu sa Panatinaikosom, sada sam se osećao odlično. Bio je dobar meč, ali je vreme da se okrenem novom susretu. Isto tako je i sa lošim partijama. Ništa ne treba da shvatite previše lično. Može da se dogodi svakome. Bitno je  da se oporavite što je pre moguće. Već sam nekoliko puta rekaoda sve radim na svoj način. Trener mi je dao bitnu ulogu u ovom timu. On ima pravo da kaže šta misli. Ne bih rekao da me je to učinilo boljim ili lošijim. Čak i kada me pohvali, trudim se samo da ostanem dosledan sebi", rekao je Micić za „Jurohups“.