Rastanak na obostrano zadovoljstvo: Kenijac napustio MZT zbog porodičnih problema

Beta

02. 11. 2019. u 12:51

Растанак на обострано задовољство: Кенијац напустио МЗТ због породичних проблема

Nuni Omot foto: MZT

Nuni Omot, navodi se, već izvestno vreme ima porodične probleme zbog kojih nije mogao u potpunosti da se poseveti profesionalnim obavezama
Kenijski košarkaš Nuni Omot napustio je MZT Skoplje zbog porodičnih problema i vraća se u SAD, objavio je danas makedonski šampion i ABA2 ligaš. Omot, koji je iz NBA razvojne lige došao na početku sezone, preksinoć je protiv "Sutjeske" u Nikšiću odigrao posednju utakmicu u dresu MZT, a uprava kluba je danas stavila tačku na saradnju sa krilnim centrom, "na zajedničko zadovoljstvo".

Nuni Omot, navodi se, već izvestno vreme ima porodične probleme zbog kojih nije mogao u potpunosti da se poseveti profesionalnim obavezama, niti da bude maksimalno koncentrisan na mečeve skopskog tima.

- Ozbiljnost tih problema nalaže da bude zajedno sa svojom porodicom u SAD, pa je s obzirom na to da nije bilo poznato kada će ti problemi biti rešeni i kada bi mogao da se vrati u Severnu Makedoniju, zajednički zaključeno da je najbolje za obe strane da dogovor bude raskinut - ističe uprava MZT.

Kenijac je za MZT Skoplje Aerodrom nastupio na pet mečeva u Drugoj ABA ligi sa prosekom od 14,2 poena, 3,8 skokova i jednom asistencijom, a u prvenstvu Severne Makedonije na dve utakmice na kojima je prosečno imao 18,5 poena, 4,5 skokova i jednu asistenciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije