Trener Efesa Ergin Ataman oštro je kritikovao je srpskog reprezentativca Vasilija Micića posle poraza u Atini od Panatinakosa u 6. kolu Evrolige. Turski stručnjak imao je zamerke na odnos pojedinaca i istakao loš učinak Micića, koji je imao loše procente šuta i čak sedam izgubljenih lopti.


"Tako se ne poštuje prijatelj koji je uložio trud. OK, igrali smo užasno i šutirali isto tako za tri. Simon i Micić su poenteri, a dali su zajedno jednu trojku iz 15 pokušaja", rekao je Ataman posle utakmice, pa se posebno osvrnuo na Micića. "Naš plejmejker je izgubio sedam lopti, to je nedopustivo za igrača koji je pre samo dva dana bio MVP kola. Imao je šest promašaja za tri poena. To su neprofesionalne stvari".


Pre nego što je Ataman naglo napustio konferenciju za medije, kako tvrdi portal „Jurohops”, upitan je još jednom za komentar o srpskom pleju.


"Ovo je konferencija za medije i govorim svoje mišljenje", zaključio je on.


Micić je ove sezone već dva puta bio MVP runde u Evroligi, ali je u OAKA dvorani odigrao slabu partiju sa samo šest poena i indeks korisnosti minus četiri.