Dočekan je Stefan Jović ovacijama i aplauzima sa tribina dvorane „Aleksandar Nikolić“. Nije bio na parketu zbog povrede, ali je emotivno doživeo sve.

- Drago mi je što sam ostao upamćen po dobrim stvarima, ne samo na terenu. Bilo je lepo osetiti tu atmosferu koja je bila i ranijih godina. Ponelo me je malo sve to, bilo je čudno. Znam svaku reč svake pesme. Neke stare emocije su se vratile. Ipak, moramo da guramo dalje, sada je takva situacija, možda se promeni u budućnosti – sa osmehom kaže Jović.

PROČITAJTE JOŠ: ILI SE MOBILIŠEMO ILI PADAMO: Trener Zvezde, posle prve evroligaške pobede, o isključenju Lazića, potencijalu ekipe, Simaniću...

Čestitao je crveno-belima na trijumfu.

- Besprekorna borbenost, Zvezda je odigrala odlično i zasluženo slavila. Ono što mogu da poručim publicijeste da veruju u ovaj tim koji ima kvalitet, armiju navijača, rezultati će doći.

Kada je u pitanju igra njegovog tima kaže:

- Nismo odigrali onako kako smo planirali. U grču smo započeli meč, dosta izgubljenih lopti, Zvezda je imala znatno veću energiju i to je bila neka prevaga. Čestitam im i ponavljam, bitno je da se veruje u ovu ekipu.

Prokomentarisao je i isključenje Lazića.

- Bio sam na toj "liniji", video sam šta se dogodilo i smatram da je sa razlogom isključen. Bez obzira na to i neke slabije partije deluje mida imaju dobru timsku hemiju i zajedništvo koje su imali i ranijih godina. Ne treba im stavljati dodatni teret na leđa, već ih treba podržati - zaključio je Jović i dodao da će dres koji je dobio na poklon imati posebno mesto u njegovoj sobi.

ŠVED: GAVRILOVIĆ JE ODRADIO ODLIČAN POSAO
Imao je Aleksej Šved priliku da radi sa sadašnjim trenerom Zvezde Andrijom Gavrilovićem.
- Sarađivali smo pre pet godina i u ovoj utakmici je odradio odličan posao. Igrali su mnogo bolje, sa više energije i zasluženo slavili. Ja volim da igram u ovoj dvorani i znam da je teško igrati sa Zvezdom pred njihovim navijačima. Pokazali su da mogu bilo koga da dobiju – rekao je Šved.