Novi skandal na sportskim terenima u Crnoj Gori: Rožajci vređali i tukli Cetinjane

M.SEKULOVIĆ

27. 10. 2019. u 18:09

Нови скандал на спортским теренима у Црној Гори: Рожајци вређали и тукли Цетинјане

Foto: KK Ibar fejsbuk

Košarkaše Lovćena sa Cetinja, osim bolnog poraza u derbiju kola Erste lige (90:91), trojkom u poslednjoj sekundi meča, boleće i batine koje su neki od njih dobili od ratobornih Rožajaca

Košarkaše Lovćena sa Cetinja, osim bolnog poraza u derbiju kola Erste lige (90:91), trojkom u poslednjoj sekundi meča, boleće i batine koje su neki od njih dobili od ratobornih Rožajaca, ali i uvrede kojima su zaspisani dobrim delom utakmice.

Navijači Ibra, prvo su verbalno, a onda i fizički nasrnuli na košarkaše Cetinjane. Težak incident je ipak izbegnut, ali je policija u nedelju, dan posle utakmice, kazala svoje.

Naime, prekršajnim prijavama šest lica zbog incidenta koji se dogodio posle kao i protiv organizatora sportske priredbe.

-Policijski službenici su postupajući na osnovu saznanja da je juče došlo do incidenta na navedenoj košarkaškoj utakmici identifikovali i procesuirali sedam lica. Naime, nakon završetka utakmice navijači KK „Ibar” su ušli na sportski teren kojom prilikom je navijač D.Z. (19) iz Rožaja fizički napao igrača KK „Lovćen” E.H. Dalji incident je sprečan od strane zaštitara i članova KK „Ibar”. Policija je identifikovala lica koja su učestvovala u incidentu i o događaju obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog dela. Nadležnom sudu za prekršaje podnete su prekršajne prijave protiv D.Z, E.H. i navijača I.A. (30), S.K. (19), E.L. (27) i D.K. (21), iz Rožaja, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim pripredbama, saopštila je u nedelju kasno popodne Uprava policije, koja je Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnela nadležnom sudza prekršaje protiv organizatora sportske priredbe.

Ukoliko se u daljem postupku utvrdi odgovornost još nekih lica i ona će biti procesuirana prekršajnim prijavama, saopštila je policija, dok je nezvanično saopšteni da bi reagovanje košarkaškog kluba Lovće trebal očekivati nakon izvještaja delegata meča i KSCG. 

Ovaj meč je protekao u naelekrisanoj atmosferi, kao i svi u poslednje tri godine, posle teškog incidenta na Cetinju kada je u opštoj tuči na parketu teško povređen jedan košarkaš iz Rožaja, kome su se borili za život na sportskom borilištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)