ČETVRTO poglavlje ovosezonske evroligaške knjige ispisalo je neke veoma emotivne ljudske priče. Autor najdirljivije svakako je centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić, koji se u utakmici sa Barselonom vratio košarci posle samo tri meseca i deset dana od teške saobraćajne nesreće.

Kada je trener Andrija Gavrilović pozvao velikog Kuza da ustane sa klupe u 15. minutu, dvoranom "Aleksandar Nikolić" počeo je da odjekuje navijački huk. Oko 6.500 navijača na nogama je pozdravilo istinskog pobednika. Pobedio je najteže periode u svom životu i ponovo stao na parket.

- Želim da se zahvalim mom klubu Crvenoj zvezdi, svim saigračima, stručnom štabu, lekarima, fizioterapeutima, navijačima... Ovo je za mene ponovno košarkaško rođenje. O ovom danu sam razmišljao još kada sam ležao u bolnici i kada je bilo neizvesno da li ću moći da nastavim da se bavim košarkom. Veliko hvala svima, hvala navijačima Crvene zvezde koji su me toplo dočekali. Čeka me još mnogo velikih iskušenja, rada, treninga i utakmica kako bih ponovo bio onaj stari. I kako bih se makar malo odužio svima jer ponovo igram košarku.

Kada je još nesigurnom rukom prvi put u svom drugom zvezdaškom životu probacio loptu kroz obruč, dvoranom se orilo "Ognjen Kuzmić". I posle trećeg evroligaškog poraza, a četvrtog u nizu, navijači su pozdravili uzdrmane crveno-bele koji, nakon rastanka sa trenerom Milanom Tomićem, traže novi put.

- Ova ekipa ima kvalitet, drago mi je da je publika prepoznala to na kraju utakmice sa Barselonom i podrškom koju nam je dala. Tek smo na početku sezone, očekuje nas mnogo treninga i utakmica, a mi ćemo se potruditi da ispunimo ciljeve. Samo verujte u ovu ekipu, kada bude bilo važno bićemo pravi, sada nam je potrebno malo vremena da se kao tim uigramo i uđemo u pravi ritam - poručuje Kuzmić navijačima, posebno nestrpljivim.