U PARTIZANU VERUJU U USPEH: Timski do trofeja

V. P.

20. 10. 2019. u 18:08

У ПАРТИЗАНУ ВЕРУЈУ У УСПЕХ: Тимски до трофеја

Markus Pejdž Foto: ABA liga

Kada izgradite kolektivni duh i timsku igru, mnogo ste bliži pobedama i, nadam se, trofejima - poručio je Šćepanović

TRENER Partizana Andrea Trinkijeri zbog malaksalosti nije bio u stanju da vodi ekipu u Baru, ali je posle pregleda u bolnici čestitao u svlačionici svojim momcima na pobedi protiv Mornara. Takođe i svojim asistentima Vladu Šćepanoviću i Aleksandru Matoviću, koji su odlično odradili posao na vrućem gostovanju u "Topolici".


- Osetio je određenu slabost, jednostavno nije bio u stanju da vodi utakmicu. Tako smo se u startu sreli sa hendikepom, koji je sigurno veliki, jer svi znamo šta prvi trener znači ekipi - kaže Šćepanović. - Kada se tako nešto desi, nema vremena za kukanje, mora da počne da se radi. Prvi pomoćnik mora da bude spreman na takve situacije, slično je i kada šef bude isključen.


PROČITAJTE JOŠ: Partizanov doktor uverava da nema razloga za brigu: Trinkijeriju pozlilo zbog spleta okolnosti


Crno-beli su kontrolisali utakmicu od početka treće četvrtine.


- Mornar je, po mom mišljenju, napadački najtalentovanija ekipa u ABA ligi i znali smo da će biti veoma teško. Izuzetno cenim Mihaila Pavićevića, poznajemo se godinama i znam koliko dobro ume da pripremi i motiviše ekipu. Mi imamo devet gostovanja u prvih 11 utakmica i fizički smo potrošeni, ali smo uložili poslednji atom snage da zaustavimo Mornar na njegovom terenu. Želeli smo da ih što više umorimo i ne dozvolimo šuteve iz lakih pozicija. Uspeli smo u tome i na kraju je timski kvalitet presudio.


PROČITAJTE JOŠ: Partizan, bez Trinkijerija, osvojio “Topolicu”


Ključna reč je "timski".


- Uvek kažem igračima da Partizan može da osvaja trofeje samo ako igra kao tim. To je, generalno, pravilo u košarci. Kada izgradite kolektivni duh i timsku igru, mnogo ste bliži pobedama i, nadam se, trofejima.


Crno-beli nemaju mnogo vremena da razmišljaju o Mornaru, jer već sutra, u 4. kolu Evrokupa (20.00), u halu "Aleksandar Nikolić" stiže Lokomotiva Kubanj.


TRINKIJERI JE SADA DOBRO

DR Moma Jakovljević, lekar košarkaša Partizana, kratko je objasnio šta se desilo sa Trinkijerijem:

- Pre početka utakmice osećao se malaksalo, bilo mu je muka i otežano je disao. Probali smo sa umivanjem, ali je još teže disao. Rekao je da je bio pod klimom, a onda sišao pravo na plažu, gde je bila visoka temperatura. Uradili smo sve analize, uradili smo i EKG, proverili pluća i sada je sve u najboljem redu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije