PRESUDIĆE NAŠ KVALITET: Partizan gostuje u Baru

Mi. Rogač

19. 10. 2019. u 10:15

ПРЕСУДИЋЕ НАШ КВАЛИТЕТ: Партизан гостује у Бару

Stefan Birčević Foto: N. Paraušić

Mornar je i ove godine sklopio dobru i iskusnu ekipu, igraju veoma efikasno. Ipak, mi se uzdamo u svoje kvalitete - poručio je Birčević

OD šest poslednjih zvaničnih susreta košarkaša Partizana i Mornara, čak četiri je završeno pobedom ekipe iz Bara. Taj podatak je dovoljno upozorenje za crno-bele pred današnje gostovanje u dvorani "Topolica" od 17.00 u trećem kolu ABA lige. Ovaj susret je čak peti, kad su sva takmičenja u pitanju, od početka oktobra koji parni valjak igra na gostujućem terenu.


- Mornar u sastavu ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u svoj ritam, jako im je teško parirati - upoznat je trener Andrea Trinkijeri sa kvalitetom rivala, koji trenutno ima skor 2-0. - Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost... To je ono što mora da bude na visokom nivou, samo tako možemo do cilja.


PROČITAJTE JOŠ: POZAJMICA NIJE DUGO TRAJALA: Trifunović ponovo u Partizanu


Stefan Birčević se seća utakmica u Baru, još iz prvog mandata u crno-belom dresu.


- Pobedili smo tada košem koji je Novica Veličković dao na kraju, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Mornar je i ove godine sklopio dobru i iskusnu ekipu, igraju veoma efikasno. Ipak, mi se uzdamo u svoje kvalitete - zaključio je Birčević.


PROČITAJTE JOŠ: Partizanov savršen start u Evropi


Trener crnogorskog tima Mihailo Pavićević najavljuje košarkaški spektakl za sve koji dođu u halu.


- Očekujem da utakmica, kao i naše prethodne u ABA ligi, bude neizvesna, na jedan šut. Najlakše je pripremiti takve mečeve, u kojima su nepotrebni motivacioni govori - jasan je Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije