VELIKI JE ČOVEK NIKOLA MIROTIĆ: Zvezda Barselone donirala 30.000 evra ugroženoj srpskoj porodici

Novosti online

17. 10. 2019. u 19:42

ВЕЛИКИ ЈЕ ЧОВЕК НИКОЛА МИРОТИЋ: Звезда Барселоне донирала 30.000 евра угроженој српској породици
Posle letošnjeg preseljenja iz NBA lige u Barselonu, Nikola Mirotić nastavlja sa velikim akcijama dobročinstva, nakon što je sredinom ove godine obezbedio dom za porodicu Varga iz Vukovara

Posle letošnjeg preseljenja iz NBA lige u Barselonu, Nikola Mirotić nastavlja sa velikim akcijama dobročinstva, nakon što je sredinom ove godine obezbedio dom za porodicu Varga iz Vukovara.

Zajedno sa svojom porodicom, Nikola je krajem septembra ponovo donirao 30.000 evra Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, ovaj put za potrebe izgradnje kuće sedmočlane porodice Kojović sa petoro dece iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica.

Ta organizacija saopštila je da sedmočlano domaćinstvo čine roditelji Negosav i Suzara, kao i njihovo petoro dece - Nemanja (11), Viktorija (9), Teodora (7), Viktor (6) i najmlađi Vladimir (4).

Kojovići trenutno žive u kući koju su dobili na korišćenje od šumarskog preduzeća, u kojem je Negosav zaposlen i radi kao šumar. Pored njegove plate, kao dodatni izvor prihoda ta porodica ostvaruje pravo ne dečiji dodatak. U ovom trenutku, oni koriste dve sobe i spavaju na ukupno četiri kreveta.

"
Kojovići su se prošle godine zadužili novčanim kreditom u banci i kupili plac na kojem su planirali da započnu izgradnju svog porodičnog doma. Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji Humanitarne organizacije 'Srbi za Srbe' i Nikole Mirotića, porodica Kojović će sa svojih petoro dece do kraja 2019. dobiti novoizgrađeni i opremljen domsa osnovnim kućnim nameštajem i belom tehnikom, kako bi mali Kojovići imali pristojne uslove za dalje odrastanje", saopštila je ta humanitarna organizacija.

Mirotić je na ovaj način još jednom pokazao veliko srce, jer je i u prošlosti bilo mnogo akcija u kojima je u teškim situacijama pomogao onima kojima je pomoć bila potrebna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Durmitorac

17.10.2019. 21:04

Pre nekoliko godina sam upoznao Nikolu i njegovu porodicu u manastiru Sveti Sava u Libertivilu kod Chicaga. On je ostavio veoma lep utisak na mene i veoma sam ponosan sto ga poznajem. Gde bi smo bili da smo svi kao Nikola! Hvala mu i od mene. Neka ga Bog cuva, i njega i njegovu porodicu.

Лазар

17.10.2019. 22:56

Браво, свака част! Ово је пример доброчинства, патриотизма, хуманости.