MZT ima velike ambicije: Cilj dupla kruna i završnica ABA 2 lige

Beta

02. 10. 2019. u 21:51

МЗТ има велике амбиције: Циљ дупла круна и завршница АБА 2 лиге

MZT logo

Ekipa ima hemiju i nadam da ćemo dobrim radom stići do željenih rezultata - rekao je Grnčarov
Košarkaški šampion Severne Makedonije MZT Skoplje najavio je danas da će u predstojećoj sezoni njegova ekipa napasti duplu krunu i najmanje "fajnal for" Druge ABA lige, kako bi probala da se vrati u elitni rang regionalnog takmičenja.

- S obzirom na košarkaše kojima raspolažemo, mogu reći da smo najjači u našem prvenstvu, što znači atak na oba trofeja. U ABA 2 ligi biće teže, jer ima dobrih ekipa koje su se letos ozbiljno pojačale, ali mi ne bismo bili to što jesmo, ako ne bismo išli na najviši cilj, a to je da uđemo među četiri najbolje pa da velikom srećom stignemo i do finala - rekao je direktor MZT Toni Grnčarov na konferenciji za novinare povodom početka sezone.

On je ekipe Splita, Dinamika, Slobode iz Tuzle i Rogaške naveo kao najozbiljnije konkurente za plasman na prva četiri mesta u ABA 2 ligi.

- Imamo tim koji je spoj mladosti, kao što su Maslinko, Magdevski i Nikolov sa iskusnijima Simonovskim, Damjanom Stojanovskim i Krstevskim. Ekipa ima hemiju i nadam da ćemo dobrim radom stići do željenih rezultata - rekao je Grnčarov.

MZT sezonu počinje u četvrtak, utakmicom prvog kola ABA 2 lige protiv Slobode, na svom terenu u Skoplju.

Trener MZT Đorđi Kočov rekao je da je zadovoljan pripremama i da njegovi igrači svakog dana napreduju kao tim.

- Ipak, pobede u prijateljskim utakmicama (sedam od osam) ne znače ništa posebno ako se ne potvrde u prvenstvu, jer su zvanične utakmice ipak nešto drugo. Sloboda Tuzla je ekipa sastavljena od mladih i talentovanih igrača. Bez obzira što rival kaže da smo mi favoriti, to će biti težak meč - rekao je Kočov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije