SRBIJA ŽELI KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI; Danilović: Razgovarao sam sa Vučićem i dobili smo podršku

Tanjug

utorak, 17. 09. 2019. u 13:50

СРБИЈА ЖЕЛИ КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР ЗА ОИ; Даниловић: Разговарао сам са Вучићем и добили смо подршку
Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

On je na konferenciji za novinare u Kući košarke otkrio da je već razgovarao sa predsednikom Vučićem kako bi Srbija, isto kao i pred Olimpijske igre u Riju, bila organizator turnira.

"Razgovarao sam sa predsednikom Srbije da se kandidujemo za organizaciju jednu od grupa. Imamo apsolutnu finansijsku i organizacionu podršku od države i zahvaljujem se na tome", rekao je Danilović.

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, Danilović nije želeo da odgovori.

"Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli", aludirao je Danilović na neuspeh na Svetskom prvenstvu u Kini, iako su ambicije bile visoke.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za domacinstvo i to u iznosu oko tri miliona evra.

Iste namere najavili su Grčka i Litvanija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

logika

17.09.2019. 19:06

Čelnici saveza nek prvo podnesu ostavku zbog neuspeha. Novac je države i naroda, otom potom.