Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da u meču za peto mesto na Mundobasketu protiv Češke očekuje isti pristup kao protiv Amerikanaca.


- Jedna utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, skoncentrisano, vodili smo 40 minuta. Tako treba da uđemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima. Došli smo ovde, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Međutim, treba se samo skoncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja - rekao je Đorđević, a prenosi sajt KSS.


PROČITAJTE JOŠ: AMERIČKI NOVINAR TEŠKO PODNEO PORAZ OD SRBIJE: Imaju li oni hranu i internet tamo? (FOTO)


O sutrašnjem rivalu selektor ima samo pozitivne reči.


- Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada, uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao fantastično prvenstvo… Oni su jedno od iznenađenja ovog Svetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli među prvih osam i tako napravili sjajan rezultat. Sve čestitke, imaju još staru gardu kao što su Auda i Pamprla, ali i neke nove momke koji su se pojavili i igraju dobru, rasterećenu košarku- poručio je Đorđević.


Utakmica između Srbije i Češke igra se sutra od 14 sati.