Srpski košarkaš Vasilije Micić rekao je da je srećan zbog pobede protiv SAD i istakao da je njegova ekipa naučila dosta iz poraza i da je danas odigrala dobar meč.

- Srećni smo što smo pobedili... Izgubili smo težak meč protiv Argentine i ova pobeda je za sve nas. Stvarno smo dali sve od sebe. Najvažnije je u životu učiti iz poraza, mislim da smo mi naučili i da smo odigrali dobro - rekao je Micić za Radio-televiziju Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: Bogdanović: Ne dobija se Amerika svaki dan (VIDEO)

Košarkaški Srbije pobedili su danas SAD sa 94:89 u razigravanju od petog do osmog mesta.

- Oni su ušli demotivisano u meč. Verovatno su i oni bili indisponirani zbog poraza, verovatno su i oni očekivali da igraju finale sa nama... Dobro smo kontrolisali drugo poluvreme kada smo očekivali njihov povratak, te smo meč priveli kraju kako treba - rekao je Micić.

PROČITAJTE JOŠ: PAO JE DRIM TIM: Srbija ostvarila utešnu pobedu nad Amerikom

Micić je potom na konferenciji za novinare kazao da Amerikanci evidentno nisu bili potpuno spremni za meč.

- Došli su ovde sa velikim očekivanjima, ali to je sve normalno za naš posao - nekad pobediš, nekad izgubiš. Mi smo izvukli pouke iz prethodne utakmice i mislim da smo danas bili spremniji od SAD.

- Pre turnira su mnogi mislili da će se ove dve ekipe sastati u finalu, što je po kvalitetu bilo i realno da se desi. Nažalost, nismo odigrali najbolje protiv Argentine... Srećan sam što smo pokazali reakciju. Zaslužili smo da pobedimo - dodao je srpski plejmejker.