SVE MANjE VIZA ZA TOKIO: Osam ekipa već na Olimpijskim igrama

V. N.

sreda, 11. 09. 2019. u 19:49

СВЕ МАЊЕ ВИЗА ЗА ТОКИО: Осам екипа већ на Олимпијским играма

Košarkaši Španije Foto: FIBA

Preostala četiri mesta popuniće pobednici kvalifikacionih turnira, a u Evropi će od 6. do 12. jula 2020. biti organizovan jedan sa šest selekcija, na kojima će samo pobednik ići na OI

SA šampionata u Kini sedam timova već je izborilo plasman na OI u Tokio: SAD, Argentina, Iran, Nigerija, Australija, Francuska i Španija, dok je Japan kao domaćin, stekao pravo učešća.


Preostala četiri mesta popuniće pobednici kvalifikacionih turnira, a u Evropi će od 6. do 12. jula 2020. biti organizovan jedan sa šest selekcija, na kojima će samo pobednik ići na OI.


PROČITAJTE JOŠ: "ORLOVI" PROTIV SAD: Francuzi u polufinalu Mundobasketa!


Naime, 16 ekipa sa Svetskog kupa je izborilo plasman u kvalifikacije, što znači da će se na pomenutim turnirima boriti ekipe plasirane do 22. mesta: Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska, Srbija, Poljska i Češka.


FIBA će tom broju dodati još četiri pozivnice, prema renkingu u okviru zona. Nezvanično se može čuti da je evropski prvak iz 2017, Slovenija, jedna od njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije