Ništa od polufinala. Reprezentacija Srbije je u Donguanu izgubila od Argentine u četvrtfinalu Svetskog kupa - 87:97.


Ovim porazom su "orlovi" ostali bez borbe za medalju, dok će "gaučosi" igrati sa pobednikom meča SAD-Francuska.


Najbolji kod pobednika bili su Skola sa 20 i Kampaco sa 18 poena i 12 asistencija. U srpskoj ekipi su se istakli Bogdanović sa 21 i Bjelica sa 18 poena.

13:22 - PRVA ČETVRTINA

Argentinci znatno bolje započinju meč, prave seriju 5:0, Jović postiže prve poene za srpski tim, ali Delija poentira na drugoj strani (2:7).

Raduljica pravi nesportski faul, Garino pogađa oba penala, pa Skola daje trojku. "Gaučosi" znatno bolji za sada (4:12).

Jokić udara "rampu", pa Lučić ispravlja promašaj saigrača. Argentinci igraju sa dosta kontakta i prave dosta faulova. Bogdanović je bio polovičan, Lučić je postigao oba (9:14).

Srbija koristi svoje kvalitete, Argentinci nastavljaju da prave faulove, a "orlovi" sve to kažnjavaju sa linije penala. Sjajna akcija Gudurića i Jokića, pa laki poeni Bjelice u kontri za tajm-aut Argentinaca (16:16).

Kampaco je pogodio za tri po povratku na parket, ali srpski igrači ne dozvoljavaju rivalu da se odlepi. Prvo je Lučić sjajnom "rampom" sprečio lake poene u kontri, da bi Gudurić fintom izbacio trojicu protivničkih igrača, a onda lako položio u koš. P, uz tehničku zbog protesta. Jokić se zatim nije razumeo sa Gudurićem, pa je Argentina imotom Bjelici nije sviran čist faul, ali je Kampaco napravio faul u napadu na Guduriću. Jokić i Gudurić se nisu razumeli, pa su Argentinci imali poslednji napad u četvrtini koji su završili lakim poenima za vođstvo (23:25).

13:33 - DRUGA ČETVRTINA

Micić pogađa pod faulom na startu druge deonice i realizuje dodatno slobodno bacanje za prvo vođstvo Srbije (26:25). Argentinci dolaze do nešto lakših poena, pa Đorđević reaguje tajm-autom (26:27).

Srbija ulazi u seriju promašaja, ali se bore za skokove u napadu i tako dolaze do novih šansi što nagrađuje Bogdanović. Argentinci pogađaju dve trojke, uz nesportski faul Marjanovića i tako vrćaaju osetnije vođstvo (28:35).

Marjanović je za kratko vreme na parketu napravio dve lične u napadu i nesportsku, pa je u igru ušao Jokić. Nikola je poentirao pod faulom Kafara i realizovao je dodatno slobodno bacanje. Vildoza sve to vraća novom trojkom, drugom iz tri pokušaja. Simonović je odmah uzvratio istom merom (34:39).

Garino pogađa za tri, Đorđević traži minut odmora (34:42). Odmah po povratku na teren Jović vraća trojku. Dek i Bogdanović "razmenjuju" trojke (40:45).

Argentinci se oslanjaju uglavnom na šut za tri poena i to za sada funkcioniše. Srbija se muči da odbrani napade rivala. Jokić uglavnom rešava akcije srpskog tima. Bjelica je potom bio polovičan sa penala, ali je Simonović napravio faul u napadu u borbi za loptu. Skola to kažnjava sa dva pogođena penala. Poslednji napad u poluvremenu je imala Srbija. Jokić ga je realizovao, pa "orlovi" u drugo poluvreme ulaze sa pet poena zaostatka (49:54).

14:24 - TREĆA ČETVRTINA

Treća četvrtina počinje poenima Bogdanovića za tri poena. Argentinci se ubrzo vraćaju, Skola postiže 10. trojku za svoj tim, a Bjelica vraća poeniam pod faulom i realizovanim slobodnim bacanjem. Skola je zaradio treću ličnu (55:59).

Kampaco pravi velike probleme odbrani Srbije. Bjelica zatim ulazi u seriju promašaja, a Đorđević dobija tehničku zbog protesta što Kampaco kažnjava, posle čega Skola pravi grešku u koracima (59:64).

Vildoza daje novu trojku, pa uz dosta sreće Bjelica dolazi do lopte, a Lučić lako zakucava. Bjelica uz zvuk sirene pogađa trojku i podiže srpsku publiku na noge. Posle promašaja Argentinaca Bjelica uspeva da iznudi faul, ali daje samo drugo bacanje (65:66).

Micić je promašio trojku, poslednji napad u deonici je imala Argentina. Dek se zaleteo i izgubio loptu. Argentinci imaju minimalnu prednost pred poslednji kvartal (67:68).

14:54 - ČETVRTA ČETVRTINA

Poslednji kvartal počinje trojkom Gudurića za vođstvo Srbije, ali Garino ubrzo uzvraća istom merom (70:71). Kampaco daje novu trojku, a Jović potom poentira za dva, a Simonović pravi faul pod košem što Garino kažnjava za tajm-aut Đorđevića (72:76).

Bogdanović je iznudio faul, ali je bio polovičan sa linije penala. Skola promašuje za tri, Bjelica hvata loptu, ali Gudurić ne poentira iz dobre pozicije. Skola ispravlja promašaj Laprovitole. Bogdanović ne pogađa za tri, a Skola u reketu dolazi do novih poena na pet minuta pre kraja (73:80).

Bjelica pogađa trojku, Argentinci poentiraju, a Kampaco potom izbija loptu Bjelici. Micić pravi faul na šutu, Laprovitola poentira pod faulom. Argentinci imaju veliku prednost (76:85).

Skola pogađa pod faulom, ali promašuje dodatno bacanje. Bjelica uspeva da iznudi faul i da pogodi oba penala. Kampaco dodavanjem kroz noge dodaje do Skole koji poentira (78:89). Micić promašuje trojku, a Bogdanović gazi liniju pri šutu za tri na dva minuta pre kraja (80:89).

Srbija ne odustaje. Bogdanović pogađa trojku i vraća nadu na 80 sekundi pre kraja (85:91). Kampaco pogađa preko Bjelice, posle čega Dek krade loptu Miciću i zakucava i tako stavlja tačku (85:95).