Peta sezona Pokreta za žensku košarku Marina Maljković

Mi. Rogač

08. 09. 2019. u 19:31

Пета сезона Покрета за женску кошарку Марина Маљковић

Foto: Promo

Svečanom ceremonijom u DKC "Majdan" otvorena je zvanično peta sezona Pokreta za žensku košarku, na čijem čelu je Marina Maljković
SVEČANOM ceremonijom u DKC "Majdan" otvorena je zvanično peta sezona Pokreta za žensku košarku, na čijem čelu je Marina Maljković. Selektor ženske košarkaške reprezentacije je pozdravila devojčice i poželela im još jednu uspešnu godinu, u kojoj će treniranje kao i ranije biti besplatno.

- Posle naše bronze, u Beogradu, želim da se broj devojčica duplira - jasno je poručila Maljkovićeva, koja je na okupljanje stigla sa kompletnom ekipom koju trenira Šangaj Baošana. - Do sada je prošlo skoro dve hiljade, sad idemo na četiri hiljade.

Igračice iz Kine su deci ulepšale novi početak.

- Mi ćemo devojčicama dati mogućnost da treniraju besplatno i da na taj način steknu osnovno znanje, koje će im značiti u daljem razvoju. I ove godine želimo da radimo na masovnosti, da otvorimo što veći broj lokacija kako u Beogradu, tako i širom Srbije, ali isto tako i da onim najtalentovanijim damo mogućnost da se kroz treninge u Pokretu razvijaju u pravom smeru. Dobro znate da devojčice imaju lekarske preglede. Bavimo se njhovom školom, psihologijom sporta...

Maljkovićeva je zahvalila opštini Savski venac i "Majdanu" na podršci.

- Sigurna sam da ćemo i u novoj sezoni imati mnogo devojčica na ovoj lokaciji, kao što je to bio slučaj i u prethodne tri sezone. Besplatne škole košarke počinju redovno da rade od sledećeg vikenda. Pored standardnih lokacija, od ovog septembra radićemo i u sportskom centru "Žarkovo" u Žarkovu, a potrudićemo se da Pokret proširimo i u drugim gradovima u Srbiji. Drago mi je da će i devojčice iz Novog Pazara dobiti priliku da uče košarku na besplatnim časovima Pokreta Marina Maljković, jer i tamo počinjemo da radimo zahvaljujući "Zlatiborcu".

Irena Vujović, predsednica Gradske opštine Savski venac, je zahvalila Marini Maljković što svojim radom doprinosi razvoju ženskog sporta u Srbiji i podstiče devojčice da treniraju košarku.

- Kroz besplatnu školu košarke Pokreta "Marina Maljković" u protekle tri godine prošlo je preko 300 devojčica samo sa teritorije opštine Savski venac, dok je taj broj na nivou grada Beograda znatno veći. Ovaj program doprinosi da baza ženske košarke bude još veća i zato ćemo kao opština nastaviti da ga podržavamo i u narednom periodu - zaključila je Vujovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije