SRPSKI baksetaši su osvajanje evropskog zlata proslavili i u "Kući košarke" u Beogradu. Našu ekipu na šampionatu "tri na tri" u Debrecinu činili su Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Danilo Mijatović i Dejan Majstorović, koji je proglašen za MVP turnira.

Momci iz Srbije su posle veoma dobre grupne faze u eliminacionim borbama savladali Ukrajinu i Litvaniju, a potom Francusku u meču za zlatno odličje (21:18).

- Odigrali smo sjajno ceo turnir. Već u grupi smo pokazali da smo došli po zlatnu medalju - istakao je Majstorović. - Polufinale i finale su bili veoma neizvesni, ali smo na kraju pokazali karakter i pobednički mentalitet. Zasluženo smo osvojili titulu.

Ovaj rezultat dobija još veći značaj s obzirom na to da su Majstorović i drugari uspeli da odbrane tron, koji su osvojili pre godinu dana u Bukureštu.

- Svaka reprezentacija protiv nas nema šta da izgubi i svi žele da nas pobede. Uspevamo da odbijemo njihove nalete i da svake godine donesemo medalju kući. Nema lepše stvari od igranja za reprezentaciju, uvek smo najviše motivisani kad branimo boje naše zemlje. Konkurencije uvek ima, ali zasad srpski basketaši dominiraju u svetu - zaključio je Majstorović.