Tri od tri. Toliko pobeda je reprezentacija Srbije ostvarila u grupi D Svetskog kupa, ali taj isti broj trijumfa imaju i u okršajima sa Italijanima, računajući i pripremni period. U Fošanu je bilo 92:77.


Miroslav Raduljica je bio zadovoljan prikazanim.


- Jako dobra utakmica i dobra pobeda. Ove dve prve su bile uslovno rečeno lakše. Imali smo prostora da probamo neke stvari, poput igre sa dva centra. Ovo je meč sa jednom ekipom koja je taktički bolja. Bilo je nervoze od samog početka, do momenta kad smo počeli da spuštamo loptu i igrami mirno. Oni su tada pravili faulove, taktika tu ne pomaže. Pogodili smo slobodna bacanja i priveli meč kraju - počeo je Raduljica.

 

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Srbija-Italija 92:77


Kapiten “orlova” je ušao u momentima kada se meč lomio, kada je Srbija imala svega dva poena prednosti i imao je veliki doprinos u trijumfu.


- To je uloga svih nas starijih igrača koji imamo više iskustva. Svi su nervozni, meč se lomi. Ovo je bilo četvrtfinale pre četvrtfinala. Sistem takmičenja je takav da se prenose bodovi. Bjelica je prepoznao momente, ubacio loptu dole. Ja sam pokušao da smirim ekipu, uspeo sam i svi smo zajedno došli do pobede.


Jedan od bitnih momenata meča je bio duel sa Danilom Galinarijem kada je italijanski igrač napravio nesportski faul.


- Znamo da oni tako igraju. Nemoćni su. Fizički smo dominantniji. Način na koji igramo njima ne odgovara. Imaju pravo da igraju tako, da biju, sudije su tu da sviraju. Mi moramo da budemo mirni.


Sada sledi put u Vuhan u drugu fazu takmičenja i duele sa Portorikom i Španijom.


- Putujemo sutra, to je taj ritam kineske lige. Navikao sam na to - nasmejao se Raduljica pa nastavio:


PROČITAJTE JOŠ: NAVIJAČI DOŠLI DA PODRŽE SRBIJU U KINI: Idemo do zlata! (VIDEO)


- Klima? Nisam bio u tom gradu, čuo sam da je lep. Moraćemo za to da pitamo “Gugl”.


Posle malo šale sa medijima se vratio na ono što sledi.


- Rano se sutra budimo i putujemo .Ne tražim izgovore. Mi ne tražimo alibije. Takav je sistem takmičenja. Uradićemo sve što je do nas da se oporavimo. Dobro je što smo dobili ovo i igraćemo sa Portorikom koji će biti, uslovno rečeno, slabiji rivl i jedva čekamo naredni meč - zaključio je Raduljica.