IVKOVIĆ OBJASNIO GRCIMA TEODOSIĆEV PROBLEM: Miloš ima slabe lateralne kretnje zbog velikih mu*a (VIDEO)

Novosti online

03. 09. 2019. u 09:37

ИВКОВИЋ ОБЈАСНИО ГРЦИМА ТЕОДОСИЋЕВ ПРОБЛЕМ: Милош има слабе латералне кретње због великих му*а (ВИДЕО)
Legendarni trener Dušan Ivković ispričao jedan zanimljiv događaj vezan za Miloša Teodosića i njegov boravak u Atini tačnije Olimpijakosu

Dvojac Dušan Ivković i Miloš Teodosić su krenuli da vraćaju srpsku košarku na stare staze slave. Srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. je samo bila veliki pokretrač posle sedam godina posta za ono što je kasnije Aleksandar Đorđević napravio sa svojim izabranicima.

Nisu Ivković i Teodosić sarađivali samo u reprezentaciji. Duda je bio upravo taj, koji je sačuvao Miloša u Olimpijakosu kada su Grci hteli da se “zahvale” Srbinu.

Upravo o tome legendarni stručnjak je pričao u dokumentarnom serijalu “Zlatni momci”, kada je ispričao jednu anegdotu vezanu za Miloša Teodosića i njegove "sporne" fizičke predispozicije.

PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTI" SA PIKSIJEM U KINI: Navikli narod na finala

Tačnije, njegovo lateralno kretanje koje je bilo "kamen spoticanja" da napravi bolje rezultate u Olimpijakosu.

Duda je na urnebesan način Grcima tada objasnio zbog čega srpski plej ima problema prilikom spoljnih kretnji.

-Kouč Janakis nam je rekao da Teodosić ima jako slabe lateralne kretnje i da smo mi zbog toga morali da ga se rešimo i tako dalje- prepričao je Ivković razgovor sa tadašnjom upravom kluba, a onda im objasnio šta je "problem" kod Tea.

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆ O KLjUČNOJ UTAKMICI PROTIV ITALIJANA: A sad da uđemo u rov (VIDEO)

- Ali znate zašto ima spore lateralne kretnje. Ima velika mu*a pa mu smetaju, udaraju o parket, sprečavaju ga da ide levo i desno. Ja sam se smejao, ali to je jedna istina - slikovito je Duda pojasnio Grcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)