Krstić direktor mlađih selekcija reprezentacije Srbije

Tanjug

četvrtak, 22. 08. 2019. u 18:30

Крстић директор млађих селекција репрезентације Србије

Nenad Krstić i Aleksandar Đorđević foto: N. Paraušić

Osvajač srebrnih medalja na SP 2014. i EP 2009. godine, u tim KSS doneće iskustvo stečeno tokom sjajne karijere u kojoj je prošao put od Mašinca, preko Partizana do NBA lige
Dugogodišsnji košarkaški reprezentativac Srbije i bivši kapiten Nenad Krstić imenovan je za direktora mlađih reprezentativnih selekcija, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Kako se navodi, osvajač srebrnih medalja na Svetskom prvenstvu 2014. i Evropskom prvenstvu 2009. godine, u tim KSS doneće iskustvo stečeno tokom sjajne karijere u kojoj je prošao put od Mašinca, preko Partizana do NBA lige, potom i još dva velika evropska kluba CSKA i Efesa.

Dodaje se da će od podjednake važnosti biti i mnogobrojni kontakti koje Krstić ima širom planete, pre svega u NBA ligi.

- Nekadašnji reprezentativac svestan je specifičnosti pozicije na kojoj se nalazi, odnosno činjenice da se u mlađim selekcijama uspeh meri ne samo medaljama, već daleko više brojem igrača u selekciji koji stasaju za seniorski tim. Bio je svedok i brojnih uspeha svojih saigrača poput generacija Teodosića, Raduljice, Mačvana… U KSS dolazi sa izraženom željom da i na organizacionim pozicijama bude uspešan kao i tokom igračke karijere - navodi se u saopštenju KSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Stondisha

23.08.2019. 18:10

Bolje da su imenovali @serbianhoops za direktora mlađih reprezentativnih selekcija. Za razliku od Krstić, on poznaje talente iz dijaspore.