KRAJ: Italija - Srbija 64:96

Novosti online

subota, 17. 08. 2019. u 16:25

КРАЈ: Италија - Србија 64:96

Nemanja Bjelica Foto: KSS

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili ubedljivu pobedu protiv Italije
Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu protiv selekcije Italije drugog dana "Akropolis kupa", koju su savladali rezultatom 96:64.

"Orlove" je do pobede predvodio sjajni Nikola Jokić, koji je postigao 20 poena, dok je Bogdan Bogdanović dodao 15. Sa druge strane, istakao se Marko Belineri sa 16 upisanih poena.

Našim košarkašima trećeg dana takmičenja predstoji utakmica protiv domaćina Grčke.

PRVA ČETVRTINA

Utakmica je otvorena poenima Nikole Milutinova, koji je bio polovičnog uspeha na liniji penala, te je Srbija došla do minimalne prednosti. Uzvratili su Italijani pogotkom sa distance, dok su naši košarkaši bili neprecizni sa linije 6,75.

Dosta promašenih šuteva i sa jedne i sa druge strane, pokušavali su "Orlovi", pre svega, preko Milutinova pod košem da dođu do poena, ali im to nije polazilo za rukom. Prve poene upisuje i Bogdanović, koji  donosi novu prenost Srbiji - 5:3.

Prvi put na parketu se nalaze i Nikola Jokić i Marko Gudurić, ali su Italijani preko Belinelija stigli do preokreta.

Posle tajm-auta, Italijani su došli do 13:9, ali uz sjajnu saradnju Jokića i Marjanovića Srbija smanjuje zaostatak. Razigrao se Jokić, koji je dodao loptu do Micića, a on pogodio prvu trojku za našu reprezentaciju. Imao je priliku Gudurić da donese preokret, ali nije bio precizan sa distance, pa Italijani odlaze na odmor sa minimalnom prednošću - 15:14.

DRUGA ČETVRTINA

Po povratku na teren, italijanski košarkaši povećavaju  svoju prednost, ali  Jokić ponovo sjajno asistira, ovg puta Guduriću, koji je precizan sa linije 6,75.

Rezultatska klackalica tokom meča. Ponovo se u glavnoj ulozi našao Jokić, koji je pogodio uz faul, a potom i realizovao slobodno bacanje, te je Srbija došla do nove prednosti 22:20. Već u sledećem napadu, Simonović ostaje sam, namešta se i pogađa za tri poena i vođsto od 25:20. Selektor "Azura" zatražio je tajm-aut.

Seriju "Orlova" prekinuo je Belineli, koji je iz teške pozicije pogodio za dva. Italijani zaustavljaju Jokia faulom, te se on ponovo našao na liniji penala i bio precizan za prenost od 33:24.

Dosta promašaja iz igre imaju košarkaši oba tima, ali su svoje prilike sa linije penala koristili. Najviše ih ima Nikola Jokić, a upravo posle njegovih poena Srbija stiže do 37:30.

Druga deonica donela je "Orlovima" mnogo bolju igru u odbrani, ali su konačno počeli da pogađaju i sa distance. Gudurić i Bogdanović pogađaju sa linije 6,75 te Srbija dolazi do prednosti od 45:32, kojom je i završen drugi kvartal.

TREĆA ČETVRTINA

I treća deonica otvorena je promašajem iz igre. Srpski košarkaši nisu nalazili rešenje u napadu, ali je seriju promašaja uspeo da prekine Marjanović, koji je poentirao posle ofanzivnog skoka. Uzvratili su i Italijani, ali je SImonović u svom prepoznatljivom stilu pogodio sa distance, te je Srbija održavala konstantnu prednost.

U istom ritmu nastavio je Bogdanović, koji je vezao dve trojke i došao do 13 poena. Sa druge strane, razigrao se Vitali, koji je svojim poenima održavao Italijane u igri. Tek što je Srbija otišla na maksimalnih +20, Đentile pogađa pod košem. Dodao je i dva poena sa linije penala, te približio svoju reprezentaciju na 43:61.

Posle nesportseke greške za reprezentativca Srbije, Italija je imala dodatna dva slobodna bacanja, koja su iskorištena, te je rezultat glasio 61:47.

Četvrtu asistenciju upisao je Jokić, koji je uputio pas ka Bogdanoviću, a ovaj pogađa pod košem. Već u narednom napadu, Itlajani su ostavili samog Jokića n aliniji 6,75, što on koristi i pogađa za velikuh 69:47.

Do kraja trećeg perioda igre, Italijani uspevaju da dođu do nova dva poena, te rezultat glasi 69:49 u korsit "Orlova".

ČETVRTA ČETVRTINA

Izabranici Aleksandra Đorđevića u potpunosti kontrolišu utakmicu. Odbranu Italije razbija Bjelica, koji pogađa sa distance. Uz sjajnu odbranu Gudurića, Srbija dobija novi napad, a ponovo je Bjelica bio precizan sa siste pozicije.

Raspucao se Bjelica, pa i u narednom napadu preuzima glavnu ulogu. Nova trojka i sigurno vođstvo Srbije - 78:53.

Pokušavaju Italijani da se vrate u igru, ali ne koriste ni prilike sa linije penala. Njihove promašaje kažnjava Guduić, koji pogađa sa distance sa velikih 86:60.

Pitanje pobednika odavno je rešeno, ali srpski košarkaši ne posustaju. Poenima Marjanovića Srbija stiže do +30. Prednost konstantno raste, a u poslednjem minutu meča nove poene. Konačan rezultat glasi 96:64 u korist reprezentacije Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije