SRBIJA BEZ RATNIKA GAGIJA: Milosavljevića čeka operacija ligamenata i višemesečni oporavak

V. P.

subota, 17. 08. 2019. u 11:19

СРБИЈА БЕЗ РАТНИКА ГАГИЈА: Милосављевића чека операција лигамената и вишемесечни опоравак

Dragan Milosavljević Foto: KSS

Bek srpske reprezentacije zbog teške povrede kolena neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini
PETA pobeda na putu ka Kini skupo je koštala Srbiju. Najveću cenu platio je 30-godišnji bek našeg nacionalnog tima Dragan Milosavljević, koji će zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena propustiti Svetsko prvenstvo. Možda i kompletnu klupsku sezonu Unikahe, sa kojom je ovog leta produžio ugovor do 2021. godine.

Koleno nije izdržalo doskok u 23. minutu prve utakmice „Akropolis kupa“ u Atini protiv Turske. Gagi se po izlasku sa terena požalio lekarskom timu da ne može da se osloni na nogu, potom je hitno upućen na pregled magnetnom rezonancom koji je potvrdio slutnje da se radi o teškoj povredi.

-Povreda ligamenata kolena zahteva intenzivne terapije i operativno lečenje, tako da Milosavljević, nažalost, neće moći da nastupa na Svetskom šampionatu – rekao je doktor reprezentacije Dragan Radovanović.

Malerozni Milosavljević dobro zna šta ga čeka tokom  oporavka. Identičnu povredu doživeo je u dresu Partizana 2014, ali se tada radilo o desnom kolenu. Pauzirao je deset meseci, na teren se vratio u decembru i kao rođeni ratnik odlično odigrao ostatak sezone u ABA ligi – 11 poena i 3,7 skokova po meču.


Nažalost, izgledno je da će povrede odrediti tim za Svetsko prvenstvo u Kini umesto selektora Aleksandra Đorđevića. Trenutno u Atini na raspolaganju ima jedanaestoricu, jednog manje od potrebne timske kvote.

U Beogradu se od povrede stopala oporavlja Miloš Teodosić, ali su šanse da kapiten iz ortopedske čizme uskoči u patike srazmerne verovatnoći da neko od autsajdera podigne Nejsmitov pehar 15. septembra. Van tima je i Vladimir Lučić zbog lakše povrede butnog mišića, ali će krilni igrač našeg nacionalnog tima biti na spisku putnika za Kinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Динарска Четничка Дивизија

17.08.2019. 11:40

Не дај се Гаги легендо!Брз опоравак, људино!

Патриота

17.08.2019. 15:42

Калину и/или Недовића, одмах зови добри наш Ђорђевићу!!! А Гагију брз опоравак желим!!!

Borac Čačak

17.08.2019. 16:16

Brz oporavak Gagi! Sale, ne ide sa Nedovićem sad, zovi Markovića!

Бане

17.08.2019. 19:18

Када би се Калинић појавио у тиму то би покварило атмосферу у свлачионици. Треба бити чврст у одлукама иначе није добро.