KOŠARKAŠI Crvene zvezde odbrojavaju dane do prvog okupljanja za novu sezonu koje je zakazano za 19. avgust. Jedan od onih koji jedva čekaju da uskoče u opremu novog kluba je Džejms Gist (32), centar koji je ovog leta stigao među crveno-bele sa bogatim evroligaškim iskustvom.


- Bio sam veoma uzbuđen kad sam dobio poziv Crvene zvezde - rekao je Gist u intervjuu za klupski sajt. - Želeo sam da nastavim svoju karijeru u Evroligi. Ne osećam se kao da sam ostvario sve u svojoj karijeri, još sam motivisan da se dokazujem na terenu. Imao sam nekoliko ponuda na stolu, ali nisam želeo da žurim. Sačekao sam i mislim da sam napravio najbolji mogući izbor za porodicu i sebe.


PROČITAJTE JOŠ: Radonjić: Gostovanje Zvezdi? Biće specifičan meč sa dosta emocijaIgranje u najjačem evropskom klupskom takmičenju nije bilo jedini motiv za dolazak.


- Zvezda je tim koji je uvek konkurentan u borbi za trofeje. Želeo sam da sledeći korak u karijeri bude mesto gde mogu da uživam u košarci. Igrač sam koji se hrani energijom, i zato mi je veoma bitno da igram u sredini gde sa tribina dobijate neverovatnu podršku kada god izađete na teren. Uz takvu podršku biće ovo sezona za pamćenje.


Imao je priliku da nosi dres Partizana, pa je upoznat sa ambijentom u Srbiji.


- Lično me oduševljava srpski mentalitet, Srbi su veoma ponosan narod i rođeni su borci. Tim je sačinjen upravo sa takvim mentalitetom, i verujem da, ako svi budemo zdravi, možemo da uradimo neverovatne stvari ove sezone. Veoma sam optimističan, iako niko ne stavlja Crvenu zvezdu u red favorita u Evroligi. Za mene je to najbolja pozicija u kojoj možemo da se nađemo. Biće mnogo iznenađenja ove sezone.