PUSTIMO Amerikance da igraju svoju košarku, mi ćemo svoju, pa ako se sastanemo neka im je Bog u pomoći. Ovako je odgovorio selektor košarkaša Aleksandar Đorđević, tokom gostovanja na nacionalnoj TV, na priču o otkazima u redovima glavnog favorita za zlato na Svetskom kupu (31. avgust - 15. septembar).

Njegova izjava, koja može da se tumači i kao šala, ali i kao stav iz koga isijava veliko samopouzdanje i vera u tim, brzo je doletela i do Amerike. Njihovi novinari želeli su da čuju kakvo mišljenje o tome ima iskusni Greg Popović.

PROČITAJTE JOŠ: Sve bolji let "Orlova"

- Moraćete da pitate Sašu za to - jasan je Popović. - Ja ne obraćam pažnju na takve stvari. Predugo ovo radim. Ljudi će pričati, a ja na to obično ne odgovaram. Ali, Đorđević je paklen trener. On je veliki takmičar, heroj u Evropi i kao igrač. Bio je fantastičan, a njihov program je u istoriji imao mnogo uspeha.

Trener koji je tokom leta ubedljivo najviše puta čuo "ne" od igrača kad je u pitanju učešće na Svetskom kupu, vrlo dobro zna kakve kvalitete poseduje srpska reprezentacija.

- Imaju i sjajan tim, u to nema sumnje. Imaju dubinu i talenat, a radiće pakleno. Žele da pobede, kao i svi ostali.

PROČITAJTE JOŠ: NA BOGDANOVIM KRILIMA: Košarkaši Srbije u Kaunasu pobedili Litvaniju i u drugom prijateljskom meču

Već kad je obavljen žreb za Svetski kup, mnogi su projektovali potencijalno finale Srbije - SAD. Poznato je da će te dve ekipe moći da se sastanu najranije u polufinalu, ukoliko jedan od ta dva tima bude drugoplasirani u grupi druge faze. Ako budu prvi onda će im se put ukrstiti u meču za zlato. O mogućem susretu sa Srbijom i izjavi našeg selektora pričao je i Kemba Voker, plejmejker Bostona i uzdanica američke selekcije.

- To me potpuno ne zanima. Iskreno, idemo utakmicu po utakmicu. Na kraju krajeva, i jedni i drugi moramo da dođemo do šanse da igramo međusobno. Kada dođemo do toga, kada se sudarimo, onda ćemo da vidimo šta imamo. Ali, sve je to super. Nemam problem sa malo "treš-toka".