NOVOSTI U POSETI RODITELjIMA KUZMIĆA: Ognjena je krst sačuvao (FOTO)

Vid BLAGOJEVIĆ

četvrtak, 08. 08. 2019. u 20:04

НОВОСТИ У ПОСЕТИ РОДИТЕЉИМА КУЗМИЋА: Огњена је крст сачувао (ФОТО)

Kuća porodice Kuzmić foto: V.Blagojević

Majka Bogdana: Drhtim nad svakim njegovim pokretom. Otac Milan: Hvala dragom Bogu koji nas je pogledao

OGNjEN Kuzmić, košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, oporavlja se od teške saobraćajne nesreće u svom rodnom selu Grabovica, kod Doboja. Iako je temperatura paklena, Ognjen nije preskočio redovnu šetnju i posetio je kumove u Ljeskovim Vodama, u susednom selu.

Roditelji, majka Bogdana i otac Milan su zaduženi za unučiće Nikolaja i Milanu. Tu je i srpska snajka iz Amerike Tomišon, koja nas je dočekala veselo i na srpkom jeziku pitala ko smo. Kad je čula da je u pitnju novinar, pozvala je svekra Milana na čistom srpskom jeziku "Tata, dođi dole, a vi sačekajte."

Otac Milan, ljubazni domaćin, zahvaljuje "Večernjim novsitima" na objektivnom izveštavanju o Ognjenovoj nesreći.

PROČITAJTE JOŠ: SELEKTOR PRELOMIO: Đorđević skratio spisak na 14 imena

KOŠ JOŠ STOJI NA BANDERI U DVORIŠTU, na banderi nalazi se od dasaka skovan koš, a obruč visi. - E, vidite taj koš, njega sam napravio kada je Ognjen imao sedam godina. Čuvam ga za unuka Nikolaja. Tu smo Ognjen i ja igrali košraku. Sve je bilo dobro dok sam bio jači, mogao sam da ga i pobedim, ali kako je brzo izrastao, kapitulirao sam i više ne igram - sa radošću priča o košu Milan Kuzmić.

- Bilo je teško i strašno. Hvala dragom Bogu koji nas je pogledao. Slavimo Jovanjdan i on je zaštitnik naše kuće. Hvala novinarima, Crvenoj zvezdi, Saši Đorđeviću, svim znanim i neznanim, koji su nam u tim trenucima pružali podršku. Ognjen nije kod kuće, doći će brzo - rekao je Milan Kuzmić i pozvao nas pod letnjikovac, sa ukusom opremeljen.

Započinjemo priču sa Milanom o tom 14. julu, kako kaže, najtežem danu u njihovom životu.

- Ognjen je otišao na svadbu kod druga u Prijedor, sa kojim je stanovao u đačkom domu. Poslednji put smo se čuli porukama oko ponoći. Legao sam da spavam i ujutru me je sačekala strašna vest na internetu. Kako smo svi preživeli tri dana dok je bio u komi, to samo Bog zna - priča Milan.

Ognjen je mogao da izabere svetski poznate rehabilitacione centre, ali je odabrao rodnu kuću i selo Grabovicu.

- Mom Ognjenu je ovde najlepše. Pazim ga kao svaka majka što pazi svog sina. Drhtim nad svakim njegovim pokretom. Spremam mu hranu koju on voli. Ne može još da jede ništa tvrđe, zbog oporavka vilice. Neka je on meni živ i zdrav, napokon nas je sreća pogledala - zaključuje majka Bogdana, odlazeći u baštu.

Milan sa unukom Nikolajem Foto V. Blagojević

Tog 14. jula, kada je Ognjen doživeo saobraćajnu nesreću, njegovi roditelji je trebalo da obleže 30 godina braka, a on šest godina sa Amerikankom Tomišon.

PROČITAJTE JOŠ: Jović: Realna slika tek kada budemo kompletni

- Da li tu ima neke sudbine, ne znam. Ja sam se oženio pre 30 godina, tog 14. jula, a pre šest godina i Ognjen na isti dan. Svadbe su bile ovde kod ove kuće - kaže Milan. - Ognjen je sebi u Jerusalimu kupio jedan krst, koji nikada ne skida. U sabraćajki, u kojoj je sve bilo krvavo, na krst nije pala nijedna kap Ognjenove krvi, samo je malo zakrivljeno jedno krilo od krsta, koji nije spao sa Ognjena. I dalje ga nosi takvog. Ima Boga.

Ognjen posle povratka iz šetnje i od kumova, nije bio raspoložen za neku priču.

Koš na kojem je Ognjen vežbao

- Rekao je da u petak ide u Beograd na kontrolu, zatim će se pojaviti na prvoj prozivci Zvezde, a onda će ponovo na selo. Izvinio se, rekavši da je umoran i iscrpljen od vrućine. Obećao je da će, kada se vrati iz Beograda, pričati za "Novosti".

Inače, kuća Kuzmića nalazi se na malom bregu u Grabovici, iza nje je crkva posvećena Svetom Sisoju. Kada smo 14. jula, na dan Ognjenove saobraćajne nesreće, bili ovde, sve je bilo stalo, neka tišina je ubijala, a danas je sve veselo. Mali Nikolaj trčakara po dvorištu, a iz kuće se čuje prelepi dečji plač četvoromesečne Milane...

PROČITAJTE JOŠ: Đorđević: Igru moramo da tražimo iz odbrane, napad će doći

Ognjen sa suprugom i decom Foto Instagram


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Hungover

08.08.2019. 22:51

Drago mi je da se opravio i da niko nije stradao, ali sama činjenica da je izazvao udes najverovatnije pod dejstvom alkohola je strašna i trebalo bi da za to odgovara.

pera

08.08.2019. 23:15

Nice mi jasno cemu toliki publicitet tom nemilom dogadjaju. Prica se da je vozac, Kuzmic, bio pisan za volanom. Ako je tako njemu je mesto iza resetaka.