Najbolje svetske ekipe u basketu 3x3, među kojima beogradski Zemun, boriće se predstojećeg vikenda u Pragu za još jedan trofej na FIBA mastersu i stepenik bliže plasmanu na završni turnir.

Beogradski Zemun osvojio je prvi FIBA čelendžer održan u Beogradu, a priliku da nastavi s dobrim rezultatima imaće 3. i 4. avgusta u Češkoj.

Zemun će se takmičiti u Grupi D sa slovenačkim Piranom i timom iz kvalifikacija.

Pored Zemuna, učestvovaće još tri srpska tima - Novi Sad, Liman i Beograd.

Posle kraće pauze u sastav Zemuna se vraća reprezentativac Marko Dugošija, koji se nada dobrom rezultatu na turniru u Češkoj.

- Posle sjajnog početka sezone i osvajanja dva čelendžera i jednog drugog mesta, malo smo pokvarili utisak prošle nedelje na mastersu u Kanadi gde smo zauzeli tek sedmo mesto, što za nas nije dobar rezultat. Sada s nestrpljenjem očekujemo turnir u Pragu, gde ćemo dati sve od sebe da popravimo utisak i da se vratimo na pobednički kolosek sa početka sezone - rekao je Dugošija.

Pored njega u Pragu će u sastavu Zemuna biti i Nebojša Bošković, Lazar Rašić i Nikola Vuković.

- Turnir će biti izuzetno jak, možda i najjači u dosadašnjem delu sezone, što se može videti i po samo spisku učesnika. Mi to volimo i najbolje partije pružamo upravo kada protiv sebe imamo najbolje timove. Pred nama je veoma težak raspored, ali se nadamo novim uspesima - dodao je Dugošija.