Beograđanima pripao najjači basket turnir u BiH

N. ĐURIĆ

sreda, 24. 07. 2019. u 16:31

Београђанима припао најјачи баскет турнир у БиХ

foto: FB

U finalu snage snage odmerili novosadski i beogradski sastavi, prvi i jedanaesti na svetu na Fibinoj listi. Nadmetalo se 300 košarkaša iz 80 ekipa iz regiona
BEOGRADSKA ekipa “Ralje intergalaktika” pobednik je “Vivia tri na tri” turnira u uličnoj košarci u Prnjavoru, u organizaciji Međunarodne košarkaške organizacije FIBA sa “satelit” statusom, čime je, uz novčanu nagradu, izborila odlazak na “Čelendžer” turnir u Rigu (Latvija), sa najboljim evropskim ekipama i nagradnim fondom od 32.000 dolara. “Ralja” je u dramatičnom finalu u produžecima pobedila “Novi Sad” (17:15), najbolje rangaranu ekipu na svetskoj rang-listi “tri na tri”.

Predsednik 3x3 Saveza Republike Srpske i član organizacionog odbora, Ljubiša Šikarac, ističe da je ovogodišnji turnir u Prnjavor bio najjači u BiH i jedan od najboljih u regionu.

- Kruna spektakla u Prnjavoru svakako je finalni meč u kojem su snage odmerili novosadski i beogradski sastavi, prvi i jedanaesti na svetu na Fibinoj listi. Finale je, osim mnogobrojnih Prnjavorčana, pratilo i više od 6.000 ljudi uživo u prenosu na internetu. Inače, ovu desetodnevnu basket manifestaciju uglavnom pod reflektorima na Trgu srpskih boraca propratilo je više od 10.000 posetilaca iz Prnjavora i okoline. Uživali su majstorijama više od 300 košarkaša iz 80 ekipa, iz RS, BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, pa čak iz Belgije i Švajcarske - kaže za “Novosti” Šikarac.

Za MVP turnira proglašen je Vuk Obradović, iz pobedničkog sastava, dok je pobednik u šutiranju trojki bio belgijski košarkaš Entoni Moris Čada. U zakucavanju je najbolji bio Marko Miletić iz Laktaša, a za najboljeg mladog košarkaša proglašen je Stefan Milošević iz Aleksandrovaca (Laktaši).

- Moja laskava titula plod je dobre timske igre. Jedino tako smo u finalu i mogli nadigrati tim svetskog šampiona “Novog Sada”. Na krilima ovog uspeha idemo u Letoniju da ostvarimo što zapaženiji rezultat - kaže Vuk Obradović, nakorisniji igrač prnjavorskog “satelit” Čelendžer turnira, čija je ekipa “Ralje”, inače, 11 na svetskoj rang listi.

Pobednički pehari uručeni su najboljima u svim mlađim kategorijama, a šampionska titula u seniorskoj ligi RS pripala je “Sport kafeu”, iz Stare Topole (Gradiška).

PRESTONICA BASKETA
GENERALNI sponzor ovogodišnjeg, 23 po redu, basket turnira u Prnjavoru bio je ovdašnji “Leburić komerc-Fortuna marketi”, pod pokroviteljstvom opštine, čiji čelni čovek, Darko Tomaš, izražava zadovoljstvo da su dani košarke u Prnjavor ulepšali leto žiteljima ovog dela Srpske.

- Nije mala stvar u Prnjavor dovesti najbolje na svetu plasirane ekipe u bilo kom sportu, a pogotovo u košarci. Uz taj kvalitet, turnir je igran na najvišem profesionalno-tehničkom nivou, od podloge, koša, montažnih tribina do semafora. Sve ćemo učiniti da i naredne godine budemo prestonica najboljeg basket turnira u BiH i regionu - kaže za “Novosti” Tomaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije