Emotivni Bobi: Potresla nas je Kuzmićeva nesreća, ne pamtim kada sam pustio suzu, tada jesam

N. Stanojčić

petak, 19. 07. 2019. u 12:09

Емотивни Боби: Потресла нас је Кузмићева несрећа, не памтим када сам пустио сузу, тада јесам

Vasilije Micić i Boban Marjanović foto: N. Paraušić

Poznajemo svi tog momka. Čekali smo ga sa nama na pripremama, dobar je čovek, trebalo je da dođe i bude ovde, evo naježio sam se – rekao je centar “orlova”

Puno pomešanih osećanja. Na taj način bi najbolje moglo da se opiše okupljanje reprezentacije Srbije. Sa jedne strane sreća zbog početka rada i priprema, a sa druge tuga zbog sunaordnika i saigrača Ognjena Kuzmića.

Tome u prilog govore i reči Bobana Marjanovića.

- Cela ta situacija nas je potresla. Ne pamtim kada sam pustio suzu, tada jesam. Poznajemo svi tog momka. Čekali smo ga sa nama na pripremama, dobar je čovek, trebalo je da dođe i bude ovde, evo naježio sam se – priča Bobi, na kratko zastaje, pa nastavlja:

- Stvarno užasna vest. Bože zdravlja, nadam se da će sve biti u redu. Ljudi iz Amerike mi pišu poruke, pitaju za njega. Želim mu da se što pre oporavi i da vidimo njegov osmeh.

Posle kratke pauze su usledila pitanja o svemu što njega i saigrače čeka u narednom periodu.

- Svesni smo da su očekivanja velika, da nas mnogi već vide u finalu i borbi za medalje, ali je to tema za koju niko ne može da kaže da će biti ovako ili onako. Na nama je da damo sve od sebe, idemo postepeno. Ima dosta stvari koje moramo da uradimo. Što se mene tiče, uspeo sam da se odmorim i da se zaželim lopte i košarke. Jedva sam čekao da ponovo obujem patike i počnem da treniram.


Biće ozbiljna konkurencija za mesto u avionu za Kinu.

- Mi smo zemlja košarke. Imamo vrhunske igrače na svim pozicijama. Super je što smo svi tu i što možemo da radimo. Mi koji igramo u NBA moramo malo duže da čekamo da se pridružimo drugima, zbog tih pravila, ali tako je kako je. Pravila moraju da se poštuju.

Kada je klupska košarka u pitanju, Boban je promenio klub, potpisao je za Dalas.

- Bio sam slobodan agent, sve karte su mi bile otvorene. Mavsi su bili zainteresovani. Shvatio sam da su oni najbolja sredina za mene. Dončić? Ne, ne. Nije me on nagovarao. Sve je to u službi posla.


Njegov prijatelj iz Klipersa i Filadelfije Tobajas Heris nije lako prihvatio tu odluku.

- Ma, nema šta on tu da se ne slaže. Tobi je prvi potpisao višegodišnji ugovor sa Siksersima – nasmejao se Marjanović za kraj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije