KOŠARKAŠ Crvene zvezde i reprezentativac Ognjen Kuzmić (29) definitivno je na putu potpunog oporavka posle saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređen u nedelju ujutru nadomak Banjaluke. Lekari Urgentnog centra KC Srbije su ga danas po podne probudili iz indukovane kome i on se nalazi u svesnom stanju.

- Ognjen se oseća dobro, pozitivno reaguje na sve terapije, a lekarski tim Urgentnog centra zadovoljan je i činjenicom da se povlače kontuzione promene na plućima, izazvane saobraćajnom nesrećom - stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Dan ranije, Kuzmiću su hirurškom intervencijom na polomljenoj gornjoj vilici, sanirani problemi sa disanjem koje je imao usled preloma.

PROČITAJTE JOŠ: Košarkaši se okupili, Đorđević ističe: Medalja je cilj na SP

- Uradili smo novi pregled glave i skener je pokazao da nema nikakvih komplikacija - saznajemo nezvanično od lekara Urgentnog centra. - Kuzmić ni neposredno posle saobraćajne nesreće, u kojoj je teško povredio glavu, polomio obe vilice i zadobio povrede grudnog koša, nije imao ni krvarenja u mozgu, niti krvarenja unutrašnjih organa. Njegov mozak je još blago otečen, ali nikakvih komplikacija nema.

Kuzmiću je, ispričali su nam nezvanično u Urgentnom centru, danasurađen i snimak pluća, i pokazalo se da je plućna funkcija košarkaša, zbog koje je posle nesreće priključen na mehaničku ventilaciju, popravljena i sada je gotovo potpuno normalizovana.