Košarkaški reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević rekao je da ekipa neće kalkulistati na Svetskom prvenstvu u Kini, da će igrati požrtvovano i borbeno i da su njeni ciljevi uvek najviši.

- Svake godine je cilj medalja, uvek imamo najviše ciljeve. Biće veoma teško, bez obzira što svi pričaju da su se konačno svi igrači odazvali, sigurno da nam i to stvara neki dodatni pritisak. Ali, mi igramo bez kalkulacija, kao što je bilo svih ovih godina, sve ćemo utakmice igrati maksimalno požrtvovno i borbeno - rekao je Milosavljević novinarima u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na početku priprema za Svetsko prvenstvo, koje se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini. Okupili su se svi igrači sa spiska osim košarkaša Denvera Nikole Jokića, koji dolazi 2. avgusta.

- Znamo zašto smo tu, imamo lepu atmosferu u ekipi, imamo veliki kvalitet, mnogi igrači koji nisu bili ranijih godina su tu, mnogi su napredovali, tako da imamo jaku ekipu. Ali, takmičenje je teško, ima mnogo dobrih reprezentacija i videćemo. Mnoge stvari su tu bitne i faktor sreće...

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D, sa selekcijama Angole, Filipina i Italije.

- Neće biti kalkulacija, svaka utakmica će se igrati maksimalno. I kroz grupu ćemo da dižemo formu... Ciljevi su najviši pa videćemo dokle možemo - dodao je Milosavljević.

Reprezentativac Milan Mačvan zahvalio je selektoru na pozivu, pošto se dugo oporavljao od povrede. Rekao je da je zdrav i da mu je nedostajala timska košarka.

- Želim prvo da zahvalim na pozivu jer ja ovaj poziv u suštini i nisam zaslužio jer nisam igrao godinu dana. Činjenica je da će saigrači i treneri mnogo više meni da pomognu u ovom nekom periodu nego ja njima. Osećam se dobro, zdrav sam, treniram normalno duži vremenski period, ali nedostaje ta timska košarka i zaista sam uzbuđen što se vraćam u normalan trenažni proces - naveo je Mačvan.

Centar Boban Marjanović rekao je da je uspeo da se odmori posle naporne sezone u NBA ligi.

- Biće teško, biće uzbudljivo. Svaki put imamo lepe trenutke u reprezentaciji, uvek je zanimljivo, jedva čekam.

Upitan da li će Srbija na turniru imati najjaču centarsku liniju u istoriji reprezentacije, Marjanović je rekao:

- Ne znam da li smo najjači, ali smo stvarno dobri. Meni će sigurno pomoći da postanem bolji igrač, radujem se unapred svakom treningu, duelima sa prijateljima i saigračima biće super", dodao je on.

Reprezentativac Vladimir Lučić rekao je da je rano pričati o očekivanjima za Svetsko prvenstvo, već da očekuje da će ekipa dobro trenirati na pripremama, da ostane zdrava i da se što bolje spremi za pripremne utakmice, a zatim i za Svetsko prvenstvo.

Upitan da li očekuje da će biti na konačnom spisku, on je odgovorio potvrdno.

- Daću sve od sebe da se pripremim što bolje. Nisam imao neku predugu pauzu, pa nisam puno ni ispao iz forme, ali iskoristiću maksimalno ovaj period na Kopaoniku pre svega, a posle i kada počnemo da igramo utakmice - rekao je Lučić.