HILjADU navijača Virtusa dočekalo je Miloša Teodosića na promociji u dvorani "Poreli". Nastupio je delirijum kada je na teren ušetao srpski plejmejker, kojeg u Bolonji očigledno doživljavaju kao mesiju. Igrača koji bi trebalo da klub slavne prošlosti povede ka slavnoj budućnosti.

- Prvi kontakt sa trenerom Sašom Đorđevićem bio je pre šest meseci - rekao je Teo, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa dvostrukim prvakom Evrope, po rečima jednog od čelnika kluba vredan nešto više od pet miliona evra. - U početku mi je to izgledalo kao luda ideja, ali su potom stvari postajale sve konkretnije. Ubedio me je pričajući mi i projektima za budućnost, ambiciji i želji da se klub vrati na staze slave iz prošlosti, koju veoma dobro poznajem.

Slavnu prošlost obeležili su naš as Predrag Danilović, takođe i Argentinac Manu Đinobili.

PROČITAJTE JOŠ: Itudis najbolji trener Evrolige

- Jedno od mojih prvih košarkaških sećanja je prva titula Virtusa u Kupu šampiona. Pričao sam o tome sa Danilovićem, koji mi je rekao da je Bolonja najbolje mesto na svetu za igranje košarke. Cilj je da Virtus osvoji italijansku ligu i da se vrati u Evroligu. Zbog toga sam ovde.

Trener Virtusa i selektor Srbije Đorđević nije prisustvovao promociji u Bolonji, ali će se sutrasresti sa Milošem.

- Čeka me okupljanje reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kini. Radio sam celo leto, spreman sam i nemam nikakvih problema sa povredama - poručio je Teo iz Bolonje.

PROČITAJTE JOŠ: Košarkaši Srbije u četvrtak kreću pripreme za SP