IDE nabolje - opšti je utisak lekara koji u jedinici intenzivne nege brinu o zdravstvenom stanju košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca Ognjena Kuzmića (29), teško povređenog u saobraćajnoj nesreći u nedelju ujutru nadomak Banjaluke, odakle je posle ukazivanja hitne medicinske pomoći u tamošnjem Kliničkom cetru, avionom transportovan u Beograd.

I pored značajnog poboljšanja u odnosu na dan ranije, zdravstveno stanje mladog Kuzmića je, kako nezvanično saznajemo u Urgentnom centru, i dalje teško, zapravo kako lekari kažu "složeno", zbog više udruženih povreda: glave, preloma obe vilice i ozbiljne povrde grudnog koša, zbog koje je usled smanjene funkcije pluća košarkaš posle nesreće priključen na mehaničku ventilaciju, odnosno respirator.

PROČITAJTE JOŠ: Kuzmić bolje, stanje i dalje vrlo složeno

- Funkica pluća je znatno popravljena i Kuzmić sada delimično samostalno diše - neznanično nam je ispričao jedan od lekara. - To, zapravo, znači da ga povremeno skidamo sa aparata za mehaničku ventilaciju, pa onda opet priključujemo na reaspirator, ali se vreme koje samostalno diše produžava, a skrađuje mehanička ventilacija.

Mladi košarkaš je još u indukovanoj komi, u koju je uveden posle nesreće u Kliničkom centru Banjaluka da ne bi trpeo velike bolove. Lekari su juče, kako nezvanično saznajemo, odlučili da u indukovanoj komi ostane bar još danas, dok ne obave zahvat na vilici.

- Kuzmić ima problem sa disanjem, i danas će na operaciju - rečeno nam je nezvanično u Urgentnom centru. - Radiće se zahvat na gornjoj vilici. To je prilično složen zahvat i zato je bolje da Kuzmić do njegovog završetka bude u indukovanoj komi.

PROČITAJTE JOŠ: KUZMIĆ BIO ZA VOLANOM "PORŠEA": Istraga nesreće u kojoj su povređeni reprezentativac Srbije i njegov prijatelj

ZVEZDA: HVALA SVIMA NA PODRŠCI

I CRVENA zvezda obaveštava javnost da je Kuzmićevo opšte zdravstveno stanje bolje u odnosu na prethodni dan, ali i dalje vrlo složeno.

- Zvezda i ovom prilikom zahvaljuje svim ljudima dobre volje, klubovima, i svima koji i dalje iskazuju veliku brigu za zdravstveno stanje i oporavak našeg Ognjena Kuzmića - piše, između ostalog, u saopštenju crveno-belih.