Ekipa Zemuna pobednik je premijernog izdanja beogradskog FIBA 3x3 basket čelindžer turnira koji se prethodna dva dana igrao na platou ispred beogradske Arene, a koji su gledaoci mogli da prate i na televiziji “Arena”.


U fantastičnom ambijentu, pred prepunim tribinima i više od 1000 posetilaca, Zemunci su u finalu pobedili favorizovanu ekipu Novog Sada 21:16. Zanimljivo je da su Zemunci kroz kvalifikacije stigli do titule šampiona i čeka u vrednosti od 15.000 diolara. Za MVP-ija turnira je izabran Dušan Domović-Bulut, a treba istaći da su finalisti izborili učešće na Masters turniru u Pragu.


- Turnir je zaista izvanredno organizovan. Ovo je svakako manifestacija koja je nedostajala Beogradu i nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan - rekao je član pobedničkog tima Nikola Vuković i dodao:


- Drago mi je da smo trijumfovali u našem gradu i zasita je fantastičan osećaj pobediti Novi Sad, ekipu koja je sigurno najbolja na svetu. Za nas je najteže bilo prvog dana u kvalifikacijama, koje smo prošli uz malo sreće, a za ovaj trijumf veliku zahvalnost dugujemo publici koja nas je bodrila - konstatovao je Vuković.


Specijalni gosti završnih duela na FIBA 3x3basket čelindžeru u Beogradu bili su košarkaški reprezentativci Srbije Miroslav Raduljica i Nemanja Bjelica. Za posetioce je organizovan sjajan zabavni program i veliki broj nagradnih igri, a sve je uoptpunio nastup muzičke grupe THCF.


- Prijatno sam iznenađen kako sve ovo izgleda. Moram da pohvalim organizatore koji su se zaista potrudili da ovaj turnir bude na svetskom nivou. Mislim da to Beograd i Srbija zaslužuju, jer imamo najbolje basketaše na svetu. Uživao sam gledajući utakmice i mnogo mi je drago da sam mogao uživo sve ovo da ispratim i na nekim način pružim podršku - rekao je Nemanja Bjelica.